RISØR: Like etter klokken 18 tirsdag kveld ble politiet kontaktet av en mann som fortalte at han lå skadet i et lagerbygg tilhørende Woolin teppefabrikk i Risør.

— Vi ble oppringt av en mann som opplyste at han var blitt skutt i knærne med hagle, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.

Mannen som skjøt var da stukket fra stedet. Mens bevæpnede politistyrker lette etter den navngitte gjerningsmannen kom det inn melding om brann i en boligblokk like ved teppefabrikken.

— Vi skjønte fort sammenhengen, siden mannen vi lette etter eier en leilighet i blokka. Det ble også meldt om skyting i blokka, sier Lauvnes.

Brannmannskapene på stedet, som hadde rykket ut da brannalarmen ble utløst, ble av sikkerhetsårsaker bedt om å trekke seg ut av bygningen.

Satte trolig fyr på egen leilighet

Politiet tok seg deretter inn i 44-åringens leilighet, hvor de fant mannen omkommet. Stasjonssjef Odd Solum ved Risør politistasjon bekrefter at den omkomne hadde synlige skuddskader, og at han etter all sannsynlighet tok sitt eget liv.

Trolig var han også ansvarlig for brannen, men tidlig onsdag morgen var brannårsaken fremdeles ukjent. Ifølge Holum brant det flere steder da politiet kom til stedet. Alle de andre som befant seg i den fire etasjes høye boligblokken kom seg ut uskadet. Klokken 19.36 ble det meldt at brannen var slukket.

Rett etter klokken 23 tirsdag kveld blusset imidlertid brannen opp igjen, men ifølge politet gikk det kun få minutter før brannen igjen var under kontroll.

— Det er sånt som skjer, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.

Mannen som ble skutt i beina er like gammel som den omkomne gjerningsmannen. Ifølge Holum kjenner de to hverandre, men er ikke nære bekjente.

Ikke livstruende skadet

Den skadede mannen var tirsdag kveld til behandling ved Sørlandet sykehus i Arendal. Operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt opplyser ved 21-tiden at mannen ikke er livstruende skadet, og at tilstanden hans tirsdag kveld er stabil.

Tirsdag kveld ble det gjort tekniske undersøkelser av politiets kriminalteknikere både i lagerbygget og i leiligheten hvor den omkomne ble funnet.

Hva som skjedde forut for skuddramaet er foreløpig uklart.

— Vi har ikke mottatt noen meldinger i det siste som tydet på at noe var i gjære. Hva som har skjedd vet vi mer om etter at mannen som ligger på sykehuset er avhørt, sier Holum.

Dersom mannen er i form til det, vil han bli avhørt onsdag.

SKUDDRAMA: Etter å ha skutt en annen person i beina satte mannen fyr på leiligheten i Siris vei. Gjerningsmannen ble funnet omkommet i den brennende bygningen. Kartgrafikk: KystAtlas.