– Vi har hatt en tett og positiv dialog med tilsynet, og vi er glade for at de har gått grundig gjennom våre rutiner og regnskaper, og ikke funnet noe ureglementert, sier daglig leder i Stiftelsen Dina, Rune Edvardsen til fvn.no.

Ikke ulovlig

Rune Edvardsen og Dinastiftelsen gjorde ikke noe ulovlig da de ga penger til enken i Kongo-saken. Det er konklusjonen til Lotteri— og stiftelsestilsynet, som har gransket stiftelsen siden september i år.

I dag forelå rapporten fra tilsynet, hvor de frikjenner stiftelsen fra påstander om mislighold av penger. De mener heller ikke at pengestøtten til den drepte sjåførens enke, ikke faller inn under Stiftelsens formål.

Sterkere oppfølgning

Dinastiftelsen får imidlertid kritikk for ikke å ha styrevedtak på å betale ut penger.

– Stiftelsestilsynet finner grunn til å reise kritikk mot styret i stiftelsen. Så langt vi kan se, er ikke stiftelseslovens beslutninger om at utdelinger skal fattes som styrevedtak fulgt, skriver tilsynet.

I rapporten etterlyser tilsynet en sterkere oppfølging fra styret i stiftelsens prosjekter.

– Dette er selvsagt noe vi vil etterkomme. Men jeg vil likevel påpeke at Stiftelsen Dina driver i det vesentligste med prosjekter som følges opp av styret i praksis, blant annet har alle medlemmene besøkt prosjektene i Kongo, og følger ellers arbeidet tett. Styret står sammen om driften og det har aldri vært uenighet om beslutninger eller kritikk mot daglig leder, sier Edvardsen.

Forsvarlig

Ellers tar Stiftelsen Dina rapporten til etterretning.

— Vi er glade for de påpekningene og tipsene Stiftelsestilsynet kommer med i rapporten, som vi som en fremdeles ung stiftelse kan ta med oss i det videre arbeidet. Det viktigste er at giverne er innforstått med stiftelsens virksomhet og kan ha tillit til at den drives forsvarlig, sier Edvardsen.