Øyvind Stabrun. Foto: Lars Hoen

KRISTIANSAND: I dagens utgave av Fædrelandsvennen går gateprest Øyvind Stabrun ut og mener at tiggerne bør tas i skole.

– Jeg ble ekstremt provosert over uttalelsene, sier Frp-politiker og bystyrerepresentant i Kristiansand, Sissel Andersen, til fvn.no, og fortsetter: – Jeg synes ikke at det er kirkas oppgave å legitimere offentlig ydmykelse.

LES OGSÅ: Vil ha tiggerne på tiggekurs

Fremskrittspartiet går inn for å forby tigging og utspillet om at tiggerne bør læres opp slik at de ikke provoserer, faller ikke i særlig god jord.

Hva synes du? Si din mening i debatten!

– Jeg synes en prest går alt for langt ved å tilby en tiggerskole. Da legitimerer vi et samfunn hvor det er helt ok å stå med lua og posen i hånda og ydmykes i offentligheten. Hva skal vi gjøre med eldre som er redde? Skal vi skolere dem til å si nei, undrer Andersen seg over.

Hvordan tiggerskolen skal gjennomføres, lurer politikeren også på.

– De gjør ikke noe ulovlig, men i anførselstegn så gjør kirka det nesten til et yrke ved å tilby en skole. Skal kirka ha klasser hvor tiggerne tar kurs fra 8 til 16 hvor de lærer å kle seg ordentlig, spør Andersen.

Hva synes du? Si din mening i debatten!

Vidar Kleppe. Foto: Lars Hoen

Leder i Demokratene, Vidar Kleppe, reagerer også på utspillet fra gatepresten.– Jeg synes heller at kirka kunne holde kurs for hvordan de skal komme seg hjem til sine egne land igjen. Dette er organisert tigging og det har jeg 3-4 ganger hatt oppe i bystyret for å få til et forbud, sier Kleppe.

Han påpeker at kvinner og barn blir skadelidende av tigging. Med en tiggerskole tror han Kristiansand vil bli et eldorado.

– Det kan få konsekvenser at Kristiansand driver en Edens have — ja, et eldorado. Når de hører at presten, som er vel ansette folk der tiggerne kommer fra, gir godkjenningsstempel så kan vi risikere stor trafikk til Kristiansand og Sørlandet fremover, mener Kleppe.

Hva synes du? Si din mening i debatten!