KRISTIANSAND: - Vi ble varslet av Agder-politiet om at en person var skutt i overkroppen. Senere ble vi varslet om at han var avgått med døden, sier Liv Øyen, etterforskningsleder for spesialenheten Øst-Norge, til Fædrelandsvennen.

Natt til søndag ble politiet beskutt under et oppdrag nord i Kristiansand. Det oppsto etter hvert en situasjon der politiet skjøt tilbake.

En 35 år gammel mann fra Vennesla døde senere av skadene han ble påført.

– En nødvergesituasjon

Politiet har kommet i en situasjon der de ser seg nødt til å bruke skytevåpen. Det har vært en nødvergesituasjon, sa Bård Austad, stabssjef og leder for fellesoperativ enhet, søndag formiddag.

Spesialenheten for politisaker ble varslet kort tid etter hendelsen, og etterforsker saken mot Agder-politiet.

Søndag ettermiddag er det startet krimtekniske undersøkelser på stedet.

– Vi skal i gang med avhør i dag. Etterforskningen vil pågå i flere dager. Vi vil også få bistand fra Kripos, sier etterforskningsleder Liv Øyen.

Etterforskning

Hun forteller til Fædrelandsvennen at mannen ble skutt i overkroppen.

Ble vedkommende skutt i hodet?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Øyen, og legger til at hun ikke ønsker å kommentere videre detaljer rundt hendelsesforløpet.

Hun ønsker heller ikke svare på om personen satt i bilen da han ble skutt.

– Politiet har allerede påberopt seg nødverge - kan du si noe mer rundt dette?

– Nei, jeg ønsker ikke si noe om det. Dette er noe den videre etterforskningen vil forsøke å belyse.

Krimteknikerne undersøkte nøye politibilen som sto om lag 50 meter bak avdødes bil. Foto: Martinsen, Jarle

Tekniske undersøkelser

Søndag ettermiddag rundt 14.30 er Vesterveien åpnet for trafikk. Veien har vært stengt store deler av dagen, på grunn av krimtekniske undersøkelser på stedet.

Fædrelandsvennens reporter observerte at teknikere undersøkte politibilen, som sto om lag 50 meter bak avdødes bil, på Vesterveien.

Politiet opplyser at hendelsen etterforskes i to spor.

Ole Hortemo sa søndag formiddag at Agder-politiet etterforsker de straffbare hendelsene fra natten, som de betrakter som et drapsforsøk på politiet.

Spesialenheten skal etterforske politiet, og de involverte vil bli kalt inn til avhør utover søndagen.

Politiets krimteknikere undersøkte stedet søndag. Her har de trekt en snor gjennom kulehullet i frontruten. Spesialenheten skal også gjøre sine undersøkelser på åstedet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix