– Det er utrolig gøy å få sin egen iskrem, og det er stas å bli en del av fotball-iskremens Hall of Fame sammen med blant annet legenden Erik Mykland, forteller fotballspilleren Erling Braut Haaland i en pressemelding fra Hennig-Olsen Is.

Tirsdag kunne Fædrelandsvennen melde at Hennig-Olsen lanserer Haaland-isen, som bærer navn og ansikt til fotballspilleren.

– Som profesjonell idrettsutøver er jeg bevisst på viktigheten av et sunt kosthold. Jeg vil nok ikke anbefale fem Haaland-is om dagen, men det er viktig å unne seg noe skikkelig godt innimellom, fortsetter Haaland i pressemeldingen.

Haaland synes det er gøy å få sin egen is. Foto: LEE SMITH / Reuters

Det er langt ifra den første isen fra produsenten som har hentet sitt navn fra norske fotballstjerner. Siden 90-tallet har produsenten levert is som Myggen-isen (etter Erik Mykland) og Flonaldo-isen (etter Tore Andre Flo).

– Vi har hatt et 30 år langt samarbeid med NFF og i anledning vårt 100 års jubileum ønsket vi en videreføring av denne historien, sier markedsdirektør Marianne Høy Erikstad.

Markedsdirektør Erikstad er entusiastisk over samarbeidet med Haaland. Foto: Hennig-Olsen Is

Det er samarbeidet med NFF som har fått dem i kontakt med den verdensberømte fotballspilleren.

– Han er en av våre stoltheter på landslaget, begrunner Erikstad valget av fotballspiller.

Se tidligere fotballiser og den nye Haaland-isen i bildeserien under.

Nå er det over 20 år siden man sist kunne se en fotball-is fra den lokale produsenten i butikkhyllene. Det er også første gang fotball-isen ikke bærer likhetstrekk med spilleren den er oppkalt etter.

– Den er tiltenkt å minne om en fotball. Vi ville lage en iskrem som ville appellere til fotballfans og alle andre. Vi landet på en god og bred smak med sjokolade og karamellsaus.