Øystein Pettersen fikk bare med seg to konkurranser i forrige Mesternes mester før han røk ut med skade. Nå blir han en av ti deltakere i neste sesong. Øystein Pettersen fikk bare med seg to konkurranser i forrige Mesternes mester før han røk ut med skade. Nå blir han en av ti deltakere i neste sesong. Foto: Sondre Transeth

Dette er delta­kerne i ny Mesternes Mester på Sørlandet

Aksel Lund Svindal er klar for en ny sesong av NRK-suksessen Mesternes mester, denne gang som programleder. Her er deltakerne han får med seg til Sørlandet i juni.

Innspillingen av Mesternes mester vil foregå i og rundt sørlandsbyene Kristiansand og Lillesand. Forrige tittelvinner, alpinlegenden Aksel Lund Svindal, får med seg ti kvinner og menn som skal kjempe om den gjeve pokalen.

Her er deltakerne i Mesternes mester sesong 13:

  • Lars Bohinen (51), fotball
  • Anja Hammerseng-Edin (38), håndball
  • Nils Jakob Hoff (36), roing
  • Nadya Khamitskaya Andersen (38), dans
  • Ida Njåtun (30), skøyter
  • Øystein Pettersen (38), langrenn
  • Linn-Kristin Riegelhuth Koren (36), håndball
  • Bjørn Einar Romøren (40), hopp
  • Madelene Rubinstein (26), judo
  • Tommy Rustad (52), bilsport

Innspillingen starter 12. juni. Sesongen får premiere på NRK på nyåret 2022.

Historisk comeback

Det er nå klart hvem som skal kjempe om Mesternes mester-trofeet etter Aksel Lund Svindal. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK

– Det er en skikkelig spennende liste, med en del deltakere jeg har møtt før og andre jeg gleder meg til å bli kjent med, sier Aksel Lund Svindal i en pressmelding fra NRK.

Svindal synes det er ekstra stas at Øystein Pettersen gir Mesternes mester en ny sjanse, etter at han røyk ut med skade allerede i konkurranse 2 forrige sesong.

– Det har jo aldri skjedd før at noen har returnert til Mesternes mester, men så har heller aldri noen vært så uheldig så tidlig som Øystein. Det er mange som har ønsket ham tilbake. Jeg tipper Øystein nå er klar for å jage helt andre rekorder enn den han pådro seg forrige sesong, sier Aksel Lund Svindal i pressmeldingen.

Selv er Svindal spent og klar for å komme i gang med innspillingen og programlederrollen om et par uker.

– Det har vært mye planlegging og forberedelser, og jeg har lært masse av det erfarne apparatet i Mesternes mester-produksjonen. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier han.

Mesternes mester er blant de aller mest sette programmene på norsk TV. Forrige sesong ble sett av over 1,5 millioner i snitt pr episode på TV og nett.