KRISTIANSAND: — Kronprinsessa vår kommer til å dukke opp i revyen. Det samme gjør Kaptein Sabeltann, som er kongen på havet. Og ikke minst en lokal variant av Bør Børson som nessekonge her ute, sier Odd Tellefsen, leder for Randolkrevyen 2013. Se video øverst i saken!

Langreiste musikere

Revyen har eget husorkester, med kapellmester fra Drammen og en trommis fra Oslo. Samtlige musikere har vært med i fire-fem år, helt siden de var studenter ved musikkonservatoriet i Kristiansand.

LOKALPATRIOTER: Denne gjengen har tenkt å gi alt på scenen på Midgard i Randolkrevyen 2013 12. -14. april. Jan Atle Dolsvaag (f.v.), Anne Lagertha Krågeland, Anita Stefanussen, Odd Tellefsen, Tor André Dolsvaag, Ann-Helen Dolsvåg, Grete Dolsvaag, Børre Krågeland, Arvid Dolsvåg, Magne Egebakken og Kamilla Tellefsen. Foto: Inger M. Witteveen

Av andre innleide er lydmannen, en rørlegger som jobber som helikopterpilot. Jens Olai Justvik er instruktør på femte året.— Du skjønner, han synes det er så kjempegøy, meddeler lederen.

Reine slektstreffet

Men utover innleide krefter er lokalrevyen i Ytre Randesund nesten som et familieforetak. Revylederen har selv med seg sin 17-årige datter Kamilla på scenen, mens kona Karianne er sjefen backstage. Flere andre revyartister er gift med hverandre, mens en er gift med sydama. Og lysmannen har samme etternavn som kafévertinna.

YNGSTEMANN: Kamilla Tellefsen (17) er kanskje yngst i revytroppen, men ingen førstereis. Hun stiller med egenkomponert sang og får koring av munkene Magne Egebakken (f.v.), Arvid Dolsvåg, Børre Krågeland og Jan Atle Dolsvaag. Foto: Inger M. Witteveen

HardtreningÅrets revy består av 16 innslag. Gjengen skriver selv alle tekster og sanger, syr sine egne kostymer og lager kulisser. Nå er de ivrige randolkene inne i en hektisk periode med mange øvelser.

— Det er harde tak når vi holder på. Jeg liker å ha kontroll. Men det ser veldig positivt ut. Så nå gleder vi oss, alle sammen, sier revylederen.

Det er satt opp fem forestillinger. Revylederen synes det er like spennende hver gang å se om de klarer å fylle de 140 sitteplassene. Hittil har det ikke vært noe problem, og overskuddet går til videre opprusting av forsamlingshuset langs Kongshavnveien.

Se reportasje fra revyen øverst i saken!