HØSTFERIEPLANER: ? Vi skal være mest hjemme, svarer de tre 14-åringene, Ida Marie Hagenes, Elin Visscher og Lotte Robert ved Holte skole i Randesund, og er ikke aleine om det. Men fritidsetatene i Kristiansand har har mye på programmet for høstferien, noe jentene vil sjekke ut. Foto: Inger M. Witteveen

KRISTIANSAND: Lotte Robert, Ida Marie Hagenes og Elin Visscher i 9. trinn ved Holte skole har ikke planene klare for høstferien. Bortsett fra at det kanskje blir en liten tur på hytta, vet ikke 14-åringene helt hva de skal finne på i høstferieuka.

OPPTAK PÅGÅR: Frederick Fleet invier Grotta Lydstudio i Randesund Bydelshus på Søm. Lydstudioet ble offisielt åpnet 5. september. Foto: Privat

Men det er ingen grunn til å reise vekk, og det er i hvert fall ingen grunn til å sitte hjemme å sture. Fristidsetatene i Kristiansand bobler av høsttilbud til barn og unge.

Rafting og laser

— Actiontur til Evje og tur til Sørlandsbadet fylles opp med en gang. Ridning også, forteller Geir Jønsrud , enhetsleder ved Fritidsetaten Vest.

Action i Evje byr på både rafting, battlefield live (laserskyting) og bålkos. Gårdsbesøket med ridning er på Kjerlingland hest- og aktivitetsgård i Lillesand, og er populært blant jenter.

Non-stop moro på Tinnheia

Enhetslederen håper en del musikerspirer stiller opp på non-stop hip-hop ved Tinnheia fritidssenter, som er et åpent tilbud til lokale artister som kan spille inn musikk i studio. Aktivitetsuka avsluttes med Blaclight disko på Voie grendehus. Egne dj-er sørger for musikk og det er leid inn lyseffekter.

— Vi kjører ferietiltak høst, vinter og i sommerferier for unge i alderen 13 til 18 år, sier enhetslederen i Vågsbygd. Deltakeravgiften er subsidiert og påmeldingsfrist til høstferieprogrammet er 26. september. Jønsrud oppfordrer alle interesserte til å være raske med å melde seg på. Det blir raskt fullt.

Nytt lydstudio i øst

Øst i byen er det lagt opp til en kurspakke over tre dager i Randesund bydelshus, med foto, band, sang/kor, dans, dj-opplæring og design.

— Tidligere har vi reist på tur i høstferien, så dette er en ny satsing, sier Sissel Høyvik Hauso, enhetsleder for fritidsetaten øst. Flere av aktivitetene er knyttet opp mot fotorommet og det flunkende nye lydstudioet.

Tilbudene på østsida gjelder elever i 7. og 8. trinn, med påmeldingsfrist 28. september.