ARENDAL: — Man tror aldri at en brann vil ramme en selv. Dette er triste greier, men heldigvis gikk det bra med oss, sier Skjulestad.

Fædrelandsvennen snakker med arendalitten utenfor huset hans i Stensåsveien. Det var klokken 00.36 natt til onsdag at politiet fikk melding om brann eller kraftig røykutvikling i eneboligen.

Vakthavende brannsjef Hans Henrik Bakke sier til Fædrelandsvennen at det er omfattende brann- og røykskader inne i huset.

Måtte vekke barna

Skjulestad ble vekket av røykvarsleren noe over midnatt natt til onsdag.

— Heldigvis har vi soverom nede. Vi lå på samme soverom, og guttene mine på seks og ni år sov som steiner. Jeg fikk vekket dem opp, og vi slengte på oss litt tøy og løp ut, forteller Skjulestad, og fortsetter:

— Jeg forsøkte å gå opp trappa til utgangsdøren, men ble møtt av en røykvegg. Også inne på badet var det mye røyk. Derfor sprang vi sammen med bikkja vår i full fart ut verandadøren. Da vi kom ut, så vi at det var full fyr ut kjøkkenvinduet, og det var nok et spesielt syn for guttene mine, forteller Skjulestad.

Fikk reddet ut bikkja

Mens barna løp bort til naboen, fikk han flyttet bilen som sto nær eneboligen. Deretter var det bare å vente på brannbilene.

— Dette kunne endt mye verre hvis vi hadde hatt soverom i øverste etasje, sier Skjulestad - som også priser seg lykkelig over at han fikk reddet ut familiens hund.