En uavhengig rapport avdekker juks med styredokumenter og manglende kompetanse hos ledelsen i Norges Volleyballforbund (NVBF).NVBF har de siste årene slitt med dårlig økonomi, og så sent som fredag 12. desember sendte president Edgar Broks ut melding på forbundets nettsider om at overskudd er nødvendig i 2009 for å betale ned gjeld.

Rapporten er skrevet av to uavhengige granskere, Petter Syverud fra Fornebu Consulting AS og Morten Lunde fra Saga Corporate Advisors AS. Rapporten ble bestilt etter at NVBF to ganger, i november 2007 og august i år, så seg nødt til å be Idrettsforbundet om kassakreditt på grunn av akutte økonomiske problemer.

Til tross for den anstrengte økonomien viser det seg at ledelsen i forbundet i september 2007 ønsket å investere 7,1 millioner kroner som skulle brukes til kjøp av fire leiligheter i Brasil og én leilighet i Oslo.

Norges Idrettsforbund avslo å stille garanti for kjøpet av Brasil-leilighetene, slik at dette ikke ble noe av. Leiligheten i Oslo ble derimot kjøpt for 3 millioner kroner ved hjelp av banklån og uten at idrettsforbundet var orientert. (©NTB)