Larvik fristilte som kjent spillerne og andre ansatte i vinter på grunn av klubbens pressede økonomiske situasjon. Etter kvartfinalen løper oppsigelsestiden ut, og det er derfor ikke avklart hvem som er klare for å avslutte sesongen i Larvik-drakt. Vipers Kristiansand valgte Larvik som semifinalemotstander.

Det betyr at Storhamar møter Tertnes i den andre semifinalen.

Larvik tapte hjemme for Molde i første kvartfinale, men Larvik trosset vanskelige betingelser som følge av SAS-streiken og slo tilbake med to seirer på tre dager. Fredag ble det bortetriumf 21-17 etter 60 mils bussreise kampdagen. Bare ti spillere var med på den turen. Søndag ble det tomålsseier i avgjørende kamp hjemme i Bergslihallen.

– Jeg får takke den forferdelige oppladningen til kampen. Lang bussreise, lite søvn og dårlig restitusjon fungerer tydeligvis godt for meg, sa Mari Finstad Bergum til Østlands-Posten. Hun var kampens store spiller søndag.

Hun skal spille for 1.-divisjonsklubben Flint neste sesong og ville ikke si om hun er klar for semifinale.

– Det vet jeg ikke. Eller rettere sagt så har jeg ingen kommentar, sa hun.

Larvik har besluttet seg for å satse videre etter å ha fått på plass nødvendig økonomisk grunnlag, men det er ennå ikke klart om klubben får eliteserielisens for neste sesong. Uansett har en rekke av spillerne funnet seg nye klubber, og nå er altså oppsigelsestiden utløpt.

Semifinalene spilles i også i best av tre kamper. De avvikles 1. mai, 3./4. mai og eventuelt 7./8. mai.