KRISTIANSAND: Snøen lavet ned langs kysten på Sørlandet mandag morgen og formiddag, og tradisjonen tro kom snøfallet overraskende på mange.

Bilførere med sommerdekk har havnet i grøfta, kjørt over midtrabatter og er blitt stående i slake bakker.

— Jeg fatter ikke at folk tør. De har fått en del varsler tidligere, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Sjekk værmeldingen på våre værsider

Ingen personer skal ha pådratt seg alvorlige skader, men en person ble brakt til sykehus for sjekk etter at vedkommendes bil havnet på taket ved Ålefjærveien.

Her er utdrag fra operasjonssentralens logg mandag formiddag:

  • 08.12: Tre biler ble stående fast på vei oppover Narviksbakken på E 18 øst for Kristiansand. De tre bilførerne fikk beslaglagt førerkortene for å kjøre på sommerdekk.

  • 08.48: En bilfører havnet i autovernet på E 18 ved avkjørselen til Bjorbekk i Arendal. Bilen fikk materielle skader.

  • 09.00: En tysk statsborger på sommerdekk kolliderte med en tømmerbil etter å ha mistet kontrollen i rundkjøringen på E 39 ved Vigeland i Lindesnes.

  • 09.47: En lastebil kjørte inn i fjellveggen på E 39 ved Vestre Skogsfjord i Mandal.

  • 10.30: Politiet fikk melding om at en bilfører hadde kjørt over en rabatt og inn i et skilt ved Kristiansand trafikkstasjon ved Rige i Kristiansand. Politiet hadde imidlertid ikke kapasitet til å rykke ut.

  • 11.30: En utenlandsk statsborger med sommerdekk kolliderte med en personbil i krysset mellom Sømsveien og Torsvikkleiva i Kristiansand. Den utenlandske statsborgeren fikk førerkortet beslaglagt.

  • 11.47: En bil med slitte dekk havnet på taket ved Ålefjærveien i Kristiansand. Føreren ble brakt til sykehuset for sjekk.

  • 12.00: En tankbil fra Esso kjørte ut i grøfta ved lokalene til Strai kjøkken ved Setesdalsveien. Tankbilen, som hadde sommerdekk på, rev med seg 15 meter av autovernet. Føreren var på vei til Vennesla for å skifte til vinterdekk.

I Voiekleiva i Kristiansand fikk en søppelbilsjåfør problemer på det glatte føret mandag ettermiddag. Se video øverst i saken.

Se snøen på våre nettkamera

STOD FAST: Tre bilførere fikk førerkortene beslaglagt etter at de ble stående fast i Narviksbakken i Kristiansand mandag morgen. (Foto: Anita Strømme Solvang)