KRISTIANSAND: — Vi har jo et regjeringsskifte i bakhodet, jeg er ærlig på det. Vi vet hva SVs miljøvernminister mener. Med en ny regjering kan ting stille seg annerledes, sier leder av byutviklingsstyret, KrFs Grete Kvelland Skaara.

I dag utsetter formannskapet hele revisjonen av kommunedelplanen for Flekkerøy, en plan som skulle rydde opp i sjøbodkonflikten som har versert i årevis. Fylkesmannen har forhåndannonsert at han kun kan godta et vedtak som rydder opp i den ulovlige bruken av sjøboder som hytter. Noe amnesti vil han ikke være med på. Alle slike forsøk vil bli sendt rett til regjeringen for avgjørelse. Men en utsettelse kan han ikke blande seg inn i.

Det er Høyre, Frp og KrF som danner flertall for utsettelse og de begrunner den med at de ønsker mer informasjon.

— Vi må vite konsekvensene i forhold til ekspropriasjon i forbindelse med ny kyststi. Vi må også ha utredet mye bedre hva innredning av en sjøbod innebærer rent juridisk. Dessuten vil vi ha bedre svar på hvordan den nye planen forholder seg til bystyrets vedtak fra 2005 – og konsekvensene av det, sier Kvelland Skaara.

Det vedtaket åpnet for at sjøbodeiere skulle få lov å omregulere bodene til hytter hvis de oppfylte noen krav om parkering, vei, vann, kloakk og sti for allmennheten.

Senterpartiets Julie Nilsen sier at flertallet nå bukter og vrir seg for å komme unna en vanskelig avgjørelse i sjøbodsaken, og hun mener det er for galt.

— Jeg har støttet De Grønnes forslag om at alle bygninger som er oppført etter 1990 i strid med gjeldende regelverk på Flekkerøy skal rives eller tilbakeføres i sin opprinnelige tilstand, sier hun.

Miljødirektør hos fylkesmannen Tom Egerhei tar til etterretning utsettelsen og sier han har forståelse for politikere som vil ha bedre beslutningsgrunnlag i vanskelige saker.

Teknisk direktør Ragnar Evensen sier det fort vil bli sen høst eller 2009 før administrasjonen greier å få Flekkerøyplanen opp til politisk behandling på nytt.

Administrasjonen har brukt rundt to millioner kroner på å lage planen, som politikerne selv ba dem om.