KRISTIANSAND: — Vi må vurdere å begynne å selge fiskekort eller begynne med innendørs rafting, sier Christian Wulff lettere oppgitt etter at store mengder vann trengte inn i kjelleren hans for sjette gang på få år.

Wulff driver produksjonsfirmaet XM Ekstra medium i kjelleren i sin enebolig i Suldalsveien på Grim. I går formiddag, mens Wulff jobbet, begynte vannet å sive inn i kontorlokalet. Og det stoppet ikke før vannstanden nådde 12 centimeter.

Fortvilende

— Det er fortvilende å se at vannet stiger når det er umulig å gjøre noe med det, sier 40-åringen til fvn.no.

Mellom ti og tolv centimeter vann dekket hele gulvet i kjelleretasjen i eneboligen.

Se også video fra Paradisveien: Nintendoen druknet i flommen

Hele Wulffs familie brukte ettermiddag og kveld for å begrense skadene, og få vannet ut.

— Jeg fikk reddet unna de viktigste tingene, og stablet dem i trappa, sier Christian Wulff, som klok av skade nå har tilpasset kjelleren for store regnmengder.

Overvannet kommer fra Tinnheia. Problemene begynte iføge Wulff da store deler av skogen mellom Suldalen og Tinnheia ble hugget ned for å få plass til boliger. Store vannmengder som tidligere ble absorbert av trærne finner nå veien til avløpsrørene via blant annet huset til Wulff.

— Vi fikk kommunen til å se på saken for noen år siden. De la et nytt rør som har gjort situasjonen noe bedre. Nå er det høyere terskel for at vannet kommer inn, sier Wulff, som tidligere har hatt over 20 centimeter med vann i kjelleren.

— Det tærer litt på humøret, medgir han.