KRISTIANSAND: Politiet i Agder etterforsker det de kaller en spesielt brutal voldtekt. Voldtekten skjedde mellom klokken 03 og 04 natt til lørdag på Tinnheia i Kristiansand.

Etter det Aftenposten.no kjenner til, ble det utøvd grov fysisk vold mot offeret, en kvinne i 20-årene.

Les også: Ung kvinne brutalt voldtatt

Advarer

Politiet advarer beboerne i området og ber folk være på vakt.

— Dette er en avveining. Vi ønsker ikke å hausse opp situasjonen, men vi må være ærlige mot publikum og si det som det er: Det er grunn til å være på vakt, sier etterforskningsleder Leif Vagle ved Kristiansand politikammer til Aftenposten.no .

— Det er en ukjent voldtektsmann som går løs i området, og vi vet ikke om han kan slå til igjen.

Ifølge Vagle har det kommet i løpet av søndagen inn noen tips i saken, men de har foreløpig ingen mistenkte.

— Det er akkurat nå ingenting som tilsier at det vil skje en snarlig pågripelse, sier Vagle til fvn.no klokken 21 søndag kveld.

- Har dere sjekket saken opp mot andre voldtekter?

— Vi etterforsker bredt, men jeg vil ikke gå i detalj på hva vi foretar oss. Men vi har ikke noe som knytter mannen til tidligere voldtekter, sier han.

Var på vei inn

Voldtekten skjedde rett etter at kvinnen hadde låst seg inn i blokken i Kobberveien via en sideinngang i blokken. Gjerningsmannen kan ha stått på utsiden av blokken da kvinnen kom, og han fulgte etter henne i det hun åpnet døren.

— Kvinnen har beskrevet at hun gikk inn i oppgangen da hun oppdaget at en person fulgte etter henne. Han skal ha angrepet henne i det hun gikk inn i blokken, sier Vagle.

— Kvinnen var rent fysisk skadet etter voldtekten, men ikke alvorlig. Nå er vi avhengig av tips, sier han.

Politiet håper at folk som har beveget seg i området ved blokkene der voldtekten skjedde, skal ha sett eller hørt noe som kan settes i forbindelse med overfallet. De ønsker seg så mange tips som mulig. Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

Gjerningsmannen beskrives som ung, mellom 15 til 25 år, ca. 175 cm. høy og med blondt kommunefarget, kort hår, stylet med voks i luggen.

Kvinnen ringte umiddelbart til politiet og ble tatt med videre til voldtektsmottaket.

Rundspørring blant naboer

  • Han har et nordisk utseende og er glatt og gyllen i huden i ansiktet. Mer vil vi ikke si om hvorvidt det dreier seg om en nordmann, sier Vagle.

Etter det Aftenposten.no har grunn til å tro, ble det ikke utvekslet ord mellom gjerningsmannen og offeret under voldtekten.

Mannen hadde på seg lys allværsjakke, mørk bomullsgenser av merket Jean Paul, lyse dongeribukser og hvite sko.

Det er gjennomført åstedsundersøkelser, og politiet var søndag ettermiddag i ferd med å snakke med naboer. De ønsker ikke å si om det er funnet tekniske bevis i saken. Grunnen er at de er redde for at folk skal la være å ta kontakt med tips.

Etter det Aftenposten.no kjenner til, har det ikke vært episoder i området tidligere som politiet nå setter i sammenheng med den brutale overfallsvoldtekten.

Aftenposten/Fædrelandsvennen