FROLAND: Brannsjef Jan Kongsvik i Østre Agder brannvesen anslår at brannen kunne vært stoppet i løpet av et par timer, hvis helikopterpilotene hadde hatt gode arbeidsforhold. Den massive røykutviklingen gjør at sikten er svært dårlig, og bidrar til å gjøre slukningsarbeidet enda vanskeligere. De siste prognosene fra Meteorologisk Institutt lover ikke stort bedre arbeidsforhold med det første.

— Det blåser bris nå, det vil det også fortsette med utover kvelden og natten. Eneste forskjell er at vinden i løpet av natten vil dreie litt mer nordlig, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Bjarte Eriksen, til fvn.no.

Skiftende bris

I morgen vil det blåse stort sett skiftende bris.

— Skiftende i den forstand at vinden vil dreie i nordøst og vestlig retning, forteller Eriksen.

Selv om det vil fortsette med å blåse bris, vil vinden kanskje avta noe.

Røyk synlig i Kristiansand

Meteorologene har prøvd å anslå røykens retning ved hjelp av konjekturer.

— Akkurat nå drar røyken i retning av Arendal, men utover kvelden vil den gradvis dreie mot en litt mer sørlig retning. I morgen tidlig vil det kanskje være mulig å se røyken i Kristiansand, sier vakthavende meteorolog.

Utover dagen i morgen vil røyken etter hvert gå østover, ifølge Eriksen.

Stort sett opphold

Mange håper nok nå på regnvær, men heller ikke det vil det komme for mye av i det neste døgnet.

— Det vil stort sett være opphold over området i morgen. Dersom det skulle komme noe nedbør vil det i tilfelle kun være snakk om noen få dråper, og det vil ikke hjelpe stort mot skogbrannen, sier Eriksen.

Se video:

— Brannen fortsatt ikke under kontroll

Mistet hytta i brannen

Brannheltene står på