SØGNE: — Mannen har skader i hodet og beina. Det dreier seg om bruddskader, opplyses det hos intensivavdelingen ved Stavanger Universitetssykehus.

Mannen er blitt operert, og er nå under intensiv behandling.

Skjedde igjen Bare fem måneder etter forrige styrt, skjedde det igjen. I går kveld styret 50-åringen med mikroflyet for andre gang.

— Dette er bare så tragisk. Han gledet seg slik til denne turen, sier en sjokkert Reidar Olsen som så det hele.

Piloten ble sendt med luftambulanse til sykehuset i Stavanger hardt skadet. Det var uvisst om skadene var livstruende da Fædrelandsvennen gikk i trykken.

Reidar Olsen ble vitne til at hans datters svigerfar og gode flyvenn styrtet med mikroflyet ved Mestas anlegg i Tangvall ved 21.30-tiden i går kveld.

Olsen forteller:

— Han hadde akkurat vært og hentet dette mikroflyet etter den forrige styren i desember. Nå skulle han bare teste at alt fungerte, før han skulle til Evje for å bruke flyet der. Men så gikk det bare så galt.

Traff husmøne Ifølge Olsen var alt normalt ved avgang, som foregikk fra flystripa på Tangvall – kalt Mikro Søgne. Piloten tok av, steg en del og gjorde en sving for å lande slik han og Olsen hadde avtalt.

— Så kom han altfor hurtig innover flystripa, mens han vinket til meg, før han tok en sving mot venstre. Da traff han mønet på det huset der, sier Olsen og peker på det nærmeste huset til Mesta-området. Da gikk flyet rett i bakken. Han skjønner ikke hva årsaken til dette kan ha vært, kanskje at piloten rett og slett har stivnet og ikke klart å lande.

Olsen løp bort og fikk startet livredning på kameraten. – Han var ved bevissthet og svarte på spørsmål, forteller Olsen som tok bilder av hendelsen.

To ambulanse, brannvesen og luftambulanse ble dirigert til stedet.

Traff tretopp I desember gikk det også galt for 50-åringen, som den gang hadde den 26 år gamle sønnen med i mikroflyet. Da traff flyet en tretopp med vingen i nærheten av rullebanen på Kallhovd i Hornnes og styrtet. Flyet ble nesten knekt i to.

Mens sønnen slapp uskadet fra det hele, fikk 50-åringen deler av ankelen knust og skader i ansiktet.

Han hadde akkurat kastet krykkene da ulykken rammet ham igjen i går kveld.

I et intervju med Fædrelandsvennen etter ulykken i desember sa han:

— Jeg er ikke redd for å fly igjen, men det vil selvfølgelig ta noen måneder før det kan skje.