KRISTIANSAND: — Man tenker ikke så mye når det skjer. Jeg hjalp kona inn og ringte etter ambulanse, forteller ektemannen Hans Erik Christensen til Fædrelandsvennen.

Det var torsdag morgen at kona fikk et takras over seg da hun gikk ut av boligkomplekset på Korsvik på Søm, hvor hun og ektemannen eier en leilighet.

LES OGSÅ: ORTOPED: - Var kjempeheldig

Da Fædrelandsvennen snakket med ektemannen, var kona på bedringens vei, men fortsatt på sykehuset.

— Hun ligger til observasjon, men hun må bevege seg rundt for å få blodsirkulasjonen i gang i ryggen. Det går bra med henne, sier Christensen.

- Ikke på jobb på flere dager

Fjordblink Swimming-pools leier lokaler i det samme bygget. Daglig leder Thor Kaspersen sier at de ansatte ikke var på jobb på flere dager på grunn av rasfare fra taket.

— Snøskavlene hang over inngangspartiet vårt, forteller han.

Kaspersen tipper at det raste ned snø på mellom 700 kilo og ett tonn i takraset kvinnen fikk over seg. Snøen var såpass tung at snøfangerne som var montert ble revet av.

— Hun har jo fått brist i ryggen, så dette kun gått verre. Hun var uheldig som fikk raset i hodet, men heldig som overlevde.

- Huseier har ansvaret

— Hvem har ansvaret her?

— Det er jo huseiernes ansvar å påse at bygget er sikkert, sier Kaspersen.

Han mener at huseierne burde ryddet taket før skjedde en ulykke. Han hevder også at ansatte ga beskjed mandag om at taket måtte ryddes for snø.

— Snøen burde vært fjernet. I tillegg burde det blitt satt opp sperringer, sier han.

— Alle visste at det raste fra taket, så vi sa til unger og alle andre at de måtte være forsiktige. Nå er vi klar over hva vi skal gjøre til våren for å sikre bygget på nytt.

Området rundt boligkomplekset skal nå være sikret, samtidig skal snøen fra taket være borte.