KRISTIANSAND: På Finn.no kan du nå få kjøpt en pose som er tappet med det selger hevder å være ekte frisk sørlandsluft til 499 kroner. Luften er tappet fra Lund, og er ifølge selger av beste kvalitet. Selger, Kenneth Pedersen, tror han har funnet noe som til nå må sies å være et utappet marked.

— Jeg tror absolutt at det er et marked for dette, spesielt i utlandet. Det er jo mange turister, for eksempel tyskere, som kommer til Norge for å oppleve luft og fjell, sier Pedersen til fvn.no.

Pedersen kom på denne litt uvanlige salgsannonsen sammen med noen kolleger på jobb.

— Det er bare en liten del av fredagsmoroen vår her på jobben. Man må jo finne på noen sprell en gang i blant, forklarer han.

Prisen "tatt ut av luften"

Han sier at det var litt vanskelig å skulle sette en pris på frisk sørlandsluft.

— Prisen har jeg tatt litt ut av luften, men det er mulig at jeg må senke den. Det er kommet noen henvendelser, men ingen seriøse kjøpere foreløpig, forteller han.

Med på kjøpet får du også posen som luften er tappet i.

— Det er en ubrukt pose fra Kiwi på Lund til 0,70 kroner, sier han.

- Men kan du si at posen er ubrukt når du har brukt den til å tappe luft i?

— Den var ubrukt før jeg brukte den til å tappe luft i. Posen er ikke forurenset av matvarer og slikt, forklarer Pedersen.

Må hentes i Kristiansand

En eventuell kjøper må hente posen med luft i Kristiansand.

— Jeg stoler ikke på at Posten klarer å bringe de verdifulle varene frem til riktig destinasjon. Jeg er også redd for at de kommer til å være litt vel hardhendte med pakken slik at lufta går ut av den, sier han.

Han kan fortelle at han også har fått en forespørsel fra en som ønsket en hel søppelsekk med luft.

— Men det ville i tilfelle ha blitt ganske dyrt, sier Pedersen.