OSLO: Det sier tre av damene på agderbenken. De har sett seg grundig lei av offentlig skittkasting mellom ulike stortingsrepresentanter og organisasjoner på Sørlandet.

Sist ute var deres egen kollega Torbjørn Andersen (Frp), som i en e-post skriver at lederen i lastebileierforbundet har «dritt på draget» og må «holde kjeft».

— Nå har det vært så mye uro her, at vi må prøve å dra dette sammen, sier Åse Gunhild Woie Duesund (KrF).

De føler seg urettferdig behandlet både av partikolleger, NHO, lastebileierforbundet og media.

— I stedet for å skjelle hverandre ut, må vi sette oss ned og snakke sammen. Å begynne å skjelle hverandre ut, er lavmål, og ingen måte å komme videre på, sier Anne Margrethe Larsen (V).

De mener kritikken ikke handler om jobben representantene i opposisjon gjør, men om innsatsen til Arbeiderpartiets representanter.

— Her sitter syv utålmodige stortingsrepresentanter som ikke får gjennomslag fordi vi er i opposisjon, sier Åse Schmidt (Frp). Damene mener at partiene deres blir spilt fullstendig på sidelinjen under en flertallsregjering. I dag møter representantene på agderbenken ordførerne fra Agder.

- Ikke en mail jeg ville skrevet

FrP-kolleger er overrasket over Torbjørn Andersens brev til kritiker.

— Det er kanskje ikke rett måte å få dialog med samfunnsetater på. Dette er nok ikke en e-post jeg hadde skrevet selv i alle fall, sier fylkesleder i Vest-Agder FrP, Christian Eikeland. Han ble overrasket da han åpnet Fædrelandsvennen i dag og så Torbjørn Andersens krasse mail til lederen av lastebileierforbundet. ”Nå har du dritt skikkelig på draget”, heter det i e-posten.

Eikeland sier han synes det er synd, i og med at latebileierforbundet er en viktig instans å ha god kontakt med.

— Vi vil heller ha dialog i stedet for å krangle. Jeg kan love deg at de stortingsrepresentantene som kommer fra FrP i neste periode i alle fall ikke ville skrevet noe sånt, sier Eikeland.

Partileder Siv Jensen har ikke fått med seg de sterke ordene fra Andersen, men sier dette når hun blir konfrontert med dem:

— Dette får han kommentere selv.

- Men hva mener du om at en av dine partifeller bruker sånne ord?

— Jeg vil ikke kommentere sånt, sier Jensen.

Partikollega på Agderbenken, Åse Schmidt, har dette å si:

— Han må vokte sine ord.

- Fremmer dette saken?

— Nei, det gjør jo ikke det, sier Schmidt.