MANDAL: Politiet i Mandal stod i natt overfor et noe uvanlig innbrudd. Fremgangsmåten var egentlig ikke uvanlig i seg selv, men utbyttet fra innbruddet flirer selv operasjonslederen av.

— Det eneste som ble stjålet, var noe strikkegarn. Det er ekstra spesielt at det var en godt voksen mann som var tyven, selv om menn vel også kan strikke, sier operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt lattermildt.

Tilkalte hundepatrulje

Det hele begynte klokken 04.51, da en vekter fra G4S meldte fra til politiet om innbruddet ved Mandal videregående skole. Vekteren fikk tak i innbruddstyven utenfor bygget, og forsøkte å holde ham fast til politipatruljen ankom.

Men i løpet av få minutter klarte mannen å rive seg løs, og forsvant til skogs.

En hundepatrulje fra Lister ble tilkalt, og det ble gjort søk i området uten resultat. Også politipatruljen fra Mandal deltok i søket.

— Betyr dette at to politipatruljer brukte halve natten på å søke etter en strikkegarntyv?

— Nei. Hundepatruljen var der en halvtime, mens patruljen fra Mandal var på stedet til sammen en time. Patruljene var ikke låst til stedet, og vi kunne raskt ha omdirigert dem dersom noen annet hadde skjedd, sier Andersen.

Lager

Innbruddstyven var onsdag morgen ikke pågrepet, men politiet har mistanke om hvem vedkommende er. Det skal være en 52 år gammel mann som er mistenkt.

Ifølge avdelingsleder Rune Waren ved Mandal videregående skole tok mannen seg inn på et lager. Der lå det en del utstyr som brukes til design- og håndverksoppgaver.

— Det var det eneste rommet som var åpent. Alle andre rom var låst, så dermed fikk ikke innbruddstyven tilgang til noe av verdi. Vekter og politi kom raskt til stedet, så mannen fikk nok ikke tid til å gå mye rundt i bygget, sier Waren til fvn.no.

Fant poser

Det er foreløpig uklart hvordan mannen kom seg inn på skolen, men Waren tror at han tok seg inn via en dør som stod ulåst.

Og hvordan gikk det så med tyvegodset? Noe strikking blir det i alle fall ikke på innbruddstyven. Alt sammen ble nemlig funnet igjen på skoleplassen etter at mannen hadde stukket til skogs.

— Det ble funnet igjen et par poser med strikkegarn, flirer Rune Waren.