KRISTIANSAND/ÅRHUS: I et brev til redaksjonen i BT gir far til 24-åringen et innblikk i tankene og følelsene som familien har hatt siden tragedien var et faktum for litt over én uke siden.

— Godt hos Gud

— Det er våres overbevisning at Henrik nå har det godt hos Gud, og har stort håp om at alle de savnede guttene må bli funnet, og de to overlevende må få kraft og styrke til å komme videre i livet. Ikke minst at gleden og lyset snart må fylle alle de berørtes hjerter mer og mer, skriver Per Hyrup Møller i brevet.

Det var onsdag i forrige uke at danskenes båt veltet under en fisketur utenfor Skjernøy i Mandal. Det var kraftig vind og høy sjø i området da guttene fikk motorstans. Ingen av de seks hadde redningsvest, og kun to kom seg til land.

— Sorgen over tapet og savnet er ubeskrivelig stort, og for oss som tror på Gud, er spørsmålene til både Gud og mennesker mange. Men vi støtter oss til at vi alle, både døde og levende, er i Guds hånd. Vi håper og ber om å finne lys i mørket. Akkurat nå blør våre hjerter og smerten, sorgen og savnet fyller ubeskrivelig mye, skriver faren.

Fire forsvant

Søren Thuesen (24) ble omtalt som "den store helten" etter ulykken som krevde fire menneskeliv. Thuesen forsøkte desperat å redde sine fem kamerater, men måtte se at fire av dem forsvant på den ekstreme svømmeturen.

Niels Højlund klarte sammen med Thuesen å svømme inn til land. Han ble senere på kvelden reddet etter at Thuesen fikk varslet lokalbefolkningen om ulykken. De fire som omkom var Henrik Hyrup Møller, Jakob Skovgaard Andersen, Nikolaj Munk Nielsen og Thomas Hermansen.

- Masse humør

Møllers sønn studerte for å bli ingeniør, og faren ønsker at sønnen skal bli husket som en livsglad, ung mann, med masse humor

— Stor takknemlighet fyller også våres hjerter for de ufattelig mange mennesker som viser omsorg for våres familie i ord og handling, samt alle dem som ber for oss i hele landet, sier han.

De fire omkomne danskene er ennå ikke funnet. Politiet har derfor ikke igangsatt ytterligere søk, og mener likene kan ha flytt svært langt. Lørdag ble danskenes veske funnet så langt nord som Haugesund i Rogaland.

— Når en veske kan flyte så langt på kun fire dager, så er det helt umulig å si hvor langt de savnedes lik kan flyte. Vi har eksempler på druknede i samme område som senere er dukket opp helt i Nord-Norge, sier politistasjonssjef i Mandal Bjart Gabrielsen til bt.dk.