BIRKENES: Båten med de tre polakkene som var på fisketur kantret ved 12-tiden i dag. Én person er fortsatt savnet lørdag formiddag. De to andre på henholdsvis 36 og 38 år kom seg til land ved egen hjelp.

Avsluttet søk

Ved 15-tiden fredag avsluttet dykkere søket. Søket tas ikke opp igjen før søndag formiddag.

– Vi antar at den savnende personen har druknet, sier lensmann Ole Gustav Henriksen i Birkenes til fvn.no.

Det bekrefter også operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland.

Dårlig sikt

Ifølge overbefal Helge Zachariassen i Kristiansand brann og redning (KBR) er det svært dårlig sikt i Kjetevannet. Dykkere har fredag søkt ned til 12-13-meters dyp etter den savnede – uten resultat.

– Nå har vi bestilt undervannskamera. Det settes inn i søket først søndag. Grunnen til at vi må ha kamera er svært dårlig sikt i vannet og en dybde på 40-45 meter i dette området, forteller Steinsland.

Kameratene til den savnede som klarte å svømme i land ble sjekket av lokal lege fra Birkenes og får nå tilbud om psykisk krisehjelp. De var begge lenge på ulykkesstedet, men ble i ettermiddag fraktet bort.

Politiet sier det er uklart om de tre brukte redningsvest.

Båten funnet

Da alarmen gikk klokka 12.20 rykket luftambulanse fra Arendal, redningsdykkere fra Kristiansand, to ambulanser, lokalt brannvesen og politi til stedet.

Ved 14.30-tiden fredag ettermiddag ble mennenes båt funnet. Den gikk rundt og ble liggende i vannet. Undersøkelser nær stedet hvor båten ble funnet, resulterte ikke i funn.

Operasjonsleder Børge Steinsland sier den polske ambassaden er varslet om ulykken. Polakkene skal ha oppholdt seg i Norge en stund. Den savnede 34-åringen er registrert med bostedsadresse i Oslo. Politiet vet foreløpig ikke årsaken til at båten kantret.