KRISTIANSAND: De to mennene ble pågrepet fredag etter over 30 timer på rømmen. Da hadde de unnsluppet politiet ved flere anledninger.

LES MER: Kjenner identiteten til tyvene | Expert-tyver er pågrepet | Innbrudd for tredje gang | Jakter på tyv i blå kjeledress

– De blir fremstilt for varetektsfengsling i fire uker, begrunnet med fare for unndragelse av straff, sier jourhavende politijurist Geir Magne Søfteland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

De to mennene er mistenkt for å ha kjørt inn i Expert-butikkene på Tangvall, hvor de skal ha fått med seg gjenstander for relativt store verdier.

– Han ene er avhørt og han andre er forsøkt avhørt, men vil forklare seg under selve fengslingsmøtet, sier Søfteland.

Ukjent forklaring

Lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen ønsket søndag kveld ikke å bekrefte om de to mennene hadde erkjent innbruddet på Expert.

— De ble avhørt lørdag, men hva som er kommet fram i avhør kan jeg ikke kommentere, sier Pedersen til fvn.no.

Expert-butikken som ble utsatt for innbruddet fikk relativt store skader, men kunne åpne dørene fredag. Daglig leder Jørgen Sand leverte før helga en lang liste med oversikt over hva som var blitt stjålet.

Stjal for hundretusener

– Verdiene er vel opp mot 300.000 kroner, forteller han.

Om alt tjuvgodset har verken Sand eller politiet så langt oversikt over.

– Det er tidligere opplyst om at det lå en del tjuvgods i bilen deres, men om det er alt vet vi ikke før vi har gått gjennom den grundig, sier lensmann Pedersen.

Etter det fvn.no erfarer skal de to litauerne være mistenkt for å ha kastet fra seg tjuvegods langs riksvei 461 Songdalsvegen.

Sand hos Expert er svært glad for at gjerningsmennene nå er pågrepet, og legger til:

– Det beste bildet jeg har sett noensinne er det fra fvn.no hvor tyven ble pågrepet i underbuksa.

LES MER: Kjenner identiteten til tyvene | Expert-tyver er pågrepet | Innbrudd for tredje gang | Jakter på tyv i blå kjeledress