LYNGDAL: – Denne plassen har stått tom siden den tragiske ulykken. Dersom de berørte familiene skulle orke å komme tilbake skal vi rydde plass til dem et helt annet sted langt borte fra veien, sier Arvid Ubostad. Innehaveren beskriver ulykken som sitt livs største mareritt, og sier at alle gjestene på campingplassen ble rammet av tragedien.

Han har vanskelig for å finne ord når han snakker om den verste ulykken som har rammet den familiedrevne campingplassen i dens 73-årige historie. Marginene var små, og ulykken kunne fort ha tatt flere liv. I nabovognen, som også ble truffet, oppholdt det seg fire personer. Flere har karakterisert det som et mirakel at de to barna i ulykkesvogna slapp fra det uten fysiske skader. Bilføreren kunne også selv fort ha forulykket.

Flerebarnsmor

Det var den 33 år gamle Kate-Elin Berge Haga Øgreid fra Sandnes som mistet livet da bilen braste inn i campingvognen. Hun hadde akkurat lagt seg etter å ha vært på besøk i nabovogna, da bilen nærmest kom flygende gjennom veggen. Livet hennes stod ikke til å redde, men de to døtrene som sov bak i vogna, slapp fra ulykken uten fysiske skader. Mannen var blitt igjen i nabovogna.

Familiens bistandsadvokat Magnus Grøsfjeld sier at det under rettssaken vil bli fremmet krav om erstatning og oppreisning til de etterlatte.

Fyllekjørte

Statsadvokat Dennis Danielsen har tatt ut tiltale mot den 21 år gamle mannen fra Lyngdal for uaktsomt drap, uforsvarlig kjøring, promillekjøring og fartsovertredelse. Prøver som ble tatt av tiltalte etter ulykken viste at han hadde en alkoholpromille på 1,8. Politiet mener at han må ha kjørt i minst 123 kilometer i timen på stedet, der det 60-sone. Som om ikke dette skulle være nok, skal den unge bilføreren også ha snakket i mobiltelefonen da ulykken skjedde.

– Vi har lang kø for å få plass på campingplassen, og de fleste av våre gjester har vært her i mange år. Det gjør at mange er blitt godt kjent med hverandre, og fikk den tragiske ulykken tett innpå seg, sier Arvid Ubostad.

Campingplasseieren ble selv tilkalt ulykkesnatten, og ble møtt av redningsmannskaper og campinggjester i sjokktilstand. Han brukte natten til å organisere rydding av ulykkesområdet og sørget for å tilby campingjester, venner og familie av de berørte leiligheter og møterom for å komme sammen i sorgen og begynne å bearbeide sjokket.

Nytt autovern

Bare noen få uker etter ulykken var et nytt og sikrere autovern med gangsti på innsiden på plass på stedet der bilen kjørte ut. Statens vegvesen og campingplassen delte på kostnadene.

Ved halv to-tiden søndag 25. mai ble en campingvogn ved Rosfjord camping i Lyngdal regelrett knust av en personbil i høy fart.

Kate-Elin Berge Haga Øgreid (33) fra Sandnes ble drept, to sovende barn overlevde. Barnefaren var på besøk i nabovogna da det smalt.