VENNESLA: — Det er jo greit med skilter og at ting er i orden, sier Mikkelsen til fvn.no.

Det var hovedsakelig blålysene på kopien av den kjente barne-tv- og animajonsfilm-figuren «Pelle Politibil» politiet reagerte på da bilen ble avskiltet forrige fredag. Én uke senere fikk imidlertid Mikkelsen, som eier bilen, skiltene tilbake.

— De spurte om ikke jeg ville komme opp og diskutere saken med de på lensmannskontoret i Vennesla. Så spurte jeg hva vi skulle diskutere, og da spurte de om jeg ikke ville ha skiltene tilbake. Så da ble vi enige, sier 20-åringen, som kun har hatt bilen et par måneder.

Forutsetningen er følgende:

— Jeg måtte helst ikke kjøre langs veien med blålys, men når jeg er på arrangementer, får jeg lov, sier Mikkelsen.

Politijurist Eirik Ramsland opplyser til fvn.no at det kun er utrykningskjøretøy som kan være utstyrt med blålys og sirene.

— På bakgrunn av dette ble bilen avskiltet, og det ble gitt en mangellapp. Jeg kan ikke svare på hva som er skjedd i ettertid, men jeg har fått forståelsen av at eieren og politiet har kommet til enighet om hva som er akseptabal bruk i fremtiden, sier Ramsland.

Fikk hjelp av kollega

Mikkelsen hadde egentlig nesten gitt opp å få skiltene tilbake etter å ha blitt videresendt frem og tilbake da han ringte politiet. Men så dukket en barmhjertig kollega på Gumpens Auto opp.

— Jeg synes hele saken ble så utrolig teit - at de skulle ta skiltene fordi den liknet for mye på en av dagens politibiler. Jeg følte ikke de hadde noen paragraf å henge det på. Så jeg tenkte jeg skulle ringe rundt og høre litt, sier Mikkelsens kollega Ivar Langevei.

Etter at også han hadde blitt sendt frem og tilbake i politiet før han traff en som kunne hjelpe, ble han ringt opp igjen.

— Han sa vi kunne ringe lensmannskontoret i Vennesla dagen etter og høre hvordan utfallet ble. Og så ringte vi dagen etter, og da fikk han jo tilbake skiltene, sier Langevei, som ikke er spesielt imponert over politiet i denne saken.

— Jeg synes det ble en masse tøys ut av ingenting, sier han.

Klar for nye oppdrag

Nå er i alle fall «Pelle Politibils» eier fornøyd – og sier han vil stille opp dersom barnehager eller andre har lyst på besøk av Pelle-kopien.

— Det blir nok en liten pause i vinter, men hvis noen har lyst til å låne bilen, får de lov til det, sier André Mikkelsen.