KRISTIANSAND: — Ferjeavgangen går som planlagt klokken 19.15 i kveld, opplyses det fra Color Lines kundeservice, til fvn.no, fredag kveld.

— De siste meldingene tyder på at vinden vil løye til kvelden. Dermed er det godt håp om at Christian IV vil kunne dra i kveld, mulig noe forsinket, sa beredskapsvakt Yngvar Aas i Color Line til fvn.no tidligere i dag.

Nå ser det ut til at ferjen går uten forsinkelser.

Morgenferjen, som skulle gått klokken 08.15, ble kansellert på grunn av uværet i Skagerrak. Det samme gjelder båtene Peter Wessel, Prinsesse Ragnhild og Bohus. Prinsesse Ragnhilds seiling til Hirtshals i dag måtte snu fordi skipet ikke klarte å legge til i Hirtshals.

— Samtlige som skulle reist til Hirtshals og ikke har annen plass å sove, har sovet på Christan IV i natt. I dag brukes båten som restaurantbåt hvor folk får servering. Dersom båten ikke går i kveld, vil folk få tilbud om å sove på båten også i natt, sier Aas.

Nå satser ferjeselskapet på at været vil tillate seiling gjennom hele helgen.

— Vi håper ting vil gå som planlagt i helgen, slik at vi kan komme i rute igjen. Vi begynner å bli mektig lei av dette. Det er fortvilende, sier Aas.