— Vi har fått et skriv fra turneringsledelsen som vi skal lese opp for guttene. Men vi har ikke fått gjort det enda, sier lagleder for Giv Akts guttelag, Pål Dalhaug.

Han sier at alle rundt klubben er oppmerksomme på smittefaren, og at de følger de forholdsreglene som turneringsledelsen gir.

Blant Søgnes guttespillere er det heller ikke panikk for utbrudd.

- Alle har fått bekjed om at de må si ifra med engang de føler at de begynner å bli forkjølet. Da må de isoleres fra de andre på laget, sier leder Kjell Erik Eriksen.

Han forteller om et godt opplegg fra Norway Cups side for å forhindre smitte.

— Hver gang vi går inn til middag blir hendene sprayet med desinfiserende middel. Det henger plakater rundt på hele området som opplyser om hvilke hygieneregler man bør følge.

Den viktige håndvasken

Pressesjef Lucy Thoresen sier Norway Cup-ledelsen tar smittefaren på alvor.

- Vi har en beredsskapsplan og -gruppe som vi mener er veldig god. Vi har 37 års erfaring med å arrangere turnering, og mener selv vi er blitt gode på dette.

Arrangørene har et tett samarbeid med Helsedirektoratet og Smittevernsoverlegen i Oslo. I tillegg er det fire leger som går på skift hele tiden, sammen med mange sykepleiere og 120 frivillige fra Norsk Folkehjelp.

— Vi har lagt godt tilrette for håndvask over hele området. I deler vi ut mye informasjon, og vi har gode muligheter til å legge folk i isolat om de skulle bli smittet, sier Thoresen.