Bilen ble stående på autovernet etter kollisjonen. FOTO: Morten Boswarva GRIMSTAD: — Det er snakk om en møteulykke der to biler er involvert, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no. Ulykken skjedde ved avkjørselen til Bie og Grimstad for Bietunnelen på E 18. Politiet fikk melding om ulykken klokken 19.26. Én av de involverte, en mann i tredveårene er alvorlig skadet, og fløyet til Ullevål sykehus.

I den ene bilen, en Mercedes, satt en familie på fem, to voksne og tre mindre barn. De skal ha blitt kjørt til legevakt uten alvorlige skader, ifølge politiet.

Den andre bilen er en Volkswagen Golf stasjonsvogn. I denne bilen befant det seg to menn, som begge ble sittende fastklemt etter ulykken. Bilen ble stående delvis over autovernet etter sammenstøtet.

Alvorlig, men stabilt

— Én av de skadede, en mann i tredveårene, ble besluttet sendt til Ullevål sykehus med luftambulanse, sier vakthavende kirurg ved sykehuset i Arendal.

Vedkommende har bruddskader i bena, og tilstanden betegnes som alvorlig, men stabil.

— Den andre personen vi har til behandling er innlagt til observasjon uten alvorlige skader, det er snakk om øyeskader, sier vakthavende kirurg.

Politi, brannmannskaper og ambulansepersonell ankom ulykkesstedet raskt.

Totalt var seks ambulanser og luftambulanse på stedet.

— Vi har hatt fire politienheter på stedet, sier operasjonsleder Austad.

Trafikken på E 18 ble stengt umiddelbart, med omkjøring om Grimstad sentrum for biler i begge retninger. I løpet av kvelden har veien blitt åpnet igjen med nedsatt fartsgrense på stedet.

— Nå er kriminaltekniker og en lokal ulykkeskommisjon fra Statens Vegvesen på stedet, forklarer operasjonslederen.

Årsaken til ulykken er det foreløpig for tidlig å konkludere om.

FOTO: Morten Boswarva