AUST-AGDER: Høyres førstekandidat i Aust-Agder, Svein Harberg, er sikret plass på Stortinget, etter Agderpostens nyeste meningsmåling. Målingen er gjort av InFactNews og er presentert i avisen i dag.

Høyre og Harberg gjør et kjempebyks på målingen, og suser inn på Stortinget, sammen med Freddy de Ruiter (Ap) og Ingebjørg Godskesen (Frp).

Ap større enn Frp

Målingen viser ellers at Frp har en markert tilbakegang og etter bare noen uker må overlate tronen som Aust-Agders største parti til Ap.

Med et valgresultat på 19,4 prosent vil Harberg slå Åshild Haugland (Frp) og Line Vennesland (Ap) i kampen om tredjemandatet fra Aust-Agder.

Her tipper redaktør Hans Christians Vadseth Harberg ut av Agderbenken.

Jevnt i Vest-Agder

Oppnår Høyre noe i nærheten av 19,4, slår Harberg også Høyres jubelvalg i Aust-Agder ved kommune— og fylkestingsvalget for to år siden, skriver Agderposten.

Fædrelandsvennens måling fra forrige uke, viser den samme tendensen i Aust-Agder. Opptur for Høyre og tilbakegang for Fremskrittspartiet. Også i vår måling er det Ingebjørg Godskesen (Frp), Freddy de Ruiter (Ap) og Svein Harberg (H) som kaprer mandatene i Aust-Agder.

I Vest-Agder presterer Høyre jevnt de siste målingene gjort for Fædrelandsvennen. Her er partiet inne med ett mandat, mens Frp stikker av med to. Også Ap og KrF er inne med ett mandat hver.

Agderpostens meningsmåling er utført av InFactNews, basert på automatiske telefonintervjuer med 517 personer over 18 år i Aust-Agder. Feilmarginen er oppgitt til +/- 3,9 prosent av totalutvalget.