KRISTIANSAND: — Klokken 19.53 fikk vi melding om en båtbrann ved Ankerholmen. Det var noen som så brannen på lang av sted som ringte hendelsen inn og dette førte til at både Hovedredningssentralen, brannvesen og politiet rykket ut til stedet, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til fvn.no.

Ingen personer å se

Da de kom til stedet så de at en 21 fots tresjekte stod i full fyr. Det var ingen personer å se i nærheten.

— Det ble satt i gang et søk i området, men ingen personer ble observert. Båten, som var i full fyr, brant opp og sank, sier Lauvnes.

Et vitne, som så brannen på en avstand på cirka en nautisk mil, mente på at han hadde sett en hvit lettbåt forsvinne fra stedet i full fart.

Fiklet med lighter

Klokken 21.58 fikk politiet en melding fra Sørlandet sykehus Kristiansand om at de hadde fått inn tre personer som hadde vært involvert i en båtbrann.

— Da kom jeg i kontakt med en 19 år gammel mann som var i tresjekta da brannen startet. De to andre, som også er 19 år gamle, hadde vært om bord i den hvite lettbåten, forklarer operasjonsleder.

Ifølge 19-åringen hadde de to i den hvite lettbåten holdt på med å slepe ham inn til land, og mens de holdt på med dette skal han ha fiklet med en lighter.

— Uten at han helt kunne forklare hvorfor så hadde det plutselig bare sagt bang, og han hadde falt overende i båten. Båten begynte å brenne og han fikk panikk og hoppet på sjøen, forteller Lauvnes.

Brannskader

Etter å ha hoppet på sjøen skal han blitt hengende fast i et tau som hang ut fra båten. De to andre skal ha klart å fått han løs og om bord i lettbåten. De satte full fart mot land, og siden 19-åringen som hadde vært oppi tresjekta hadde fått brannskader dro de så rett til sykehuset.

— Men han sa til meg at han ikke var blitt alvorlig skadet, opplyser Lauvnes.

Politiet vil etter hvert ta seg en prat med 19-åringen.