KRISTIANSAND: Kristiansand Dyrepark AS har kjøpt opp firmaet som har rettighetene til å drive Kaptein Sabeltanns Verden, Piratprodukter AS. I tillegg har parken inngått avtale med Terje Formoe om Sabeltanns fremtid.

— Med dette sikrer vi eneretten til å være Kaptein Sabeltanns hjemsted i hele Norden for de neste 30 årene. Dette innebærer en betydelig satsning på en norsk barneklassiker, sier Reidar Fuglestad, styreleder i Kristiansand Dyrepark AS i en pressemelding.

Sabeltann feirer neste år 20 år og i 2010 settes en helt ny forestilling om sjørøverkapteinen opp i parken. Ifølge VG har avtalen en verdi på over 20 millioner kroner.

— Sabeltann har levd i 20 år og jeg tror at noe av grunnen er at Formoe har vært veldig flink til å utvikle universitet, sier parkdirektør Per Arnstein Aamot til fvn.no

Formoe er også klar for å utvide universet:

— Dette gjør at jeg kan jobbe mer med utvikling av historieuniverset rundt Kaptein Sabeltann og mindre med forretningsutvikling. Jeg har store ambisjoner og omfattende planer for Kapteinen, både i det norske og det internasjonale markedet. Samtidig forsetter jeg i min rolle når det gjelder forestillingene i Dyreparken om somrene – der endres ingenting, understreker Formoe i en pressemelding.

Parkdirektør Aamot mener også at Sabeltann er blant de viktigste grunnene til at folk besøker parken sommer etter sommer:

- Når vi spør gjestene om hva som er viktig, så sier de at dyr er nummer én og Sabeltann på en sterk andreplass.