KRISTIANSAND: – Dette er helt fantastisk. Ellers i julen går vi bare rundt og handler til oss selv og familien, uten å tenke på andre som ikke har det så bra, sier Beate Mørkestøl.

– Flotte ting

Hun hadde selv med seg mange pakker med varmt tøy som hun og familien ikke lenger har bruk for. Hun gir honnør til Marit Penne, som er ansatt i Frivillighetssentralen i Kristiansand. Penne er fornøyd med folks giverglede:

– Det er kjempeflotte ting som er kommet inn. Og så er det flott å se at folk tar seg god tid til å pakke fint inn med pynt og julekort, sier Penne.

Frivillighetsarbeideren forteller at pakkene skal fraktes på trailere til Romania. Der venter nærmere 50 frivillige som skal være der i julen for å overrekke gaver og stelle i stand julestemning for barna.

Får fem-seks pakker

Julepakkeaksjonen er landsomfattende og begynte i 1992. 18. desember går julekonvoien til Romania for å glede barna med pakker fra de forskjellige mottakene i landet.

Hvert barn får en pose med opptil fem-seks pakker. I tillegg blir poser med tøy fraktet ned. Da avisen pratet med frivillighetssentralen i Kristiansand like før pakkeinnsamlingen ble avsluttet, regnet de med å runde 300 poser med pakker.