VALLE: — Eg har vore i Setesdal fleire gonger, og vil gjerne kome attende til Valle og slekta mi der, sier Paul Harstad til Setesdølen.

Gode råd Når USAs, for tiden, mest populære mann trenger råd om hva han bør si for å tiltrekke seg massene, ringer han Harstad.

Mannen, med slekt fra Valle, er nemlig politisk rådgiver, og driver sitt eget strategisenter i USA. Han har jobbet sammen med Obama siden 2002, og hjalp presidentkandidaten først med å få plass i senatet.

I et radiointervju sa Obama at han i 2006 fikk beskjed av Harstad at det trolig ville bli lettere å bli presidentkandidat enn å bli senator fire år tidligere. Det har slått til.

Glad i Setesdal Ifølge Setesdølen flyttet Paul Harstads forfedre, Tollef Aanondsen og Bjug Harstad, fra Valle i 1860. Men til tross for tidens tann har Harstad vært i Setesdal mange ganger i sitt liv.

— Valle har ein heilt spesiell plass i hjarta mitt, og det har vore svært gildt dei gongene eg har fått høve til å vitje slekta der både i fjor og for 11 år siden, sier Harstad.

Men i disse dager er tankene først og fremst knyttet til innspurten i valgkampen.

— Stemninga for Obama aukar berre meir og meir både i USA og i verda elles. Det er slett ikkje berre frå Noreg me har registrert intersse og iver etter å få Obama vald som ny president for USA - og nesten for heile verda, sier Harstad.