FARSUND: Det var Sundes kreftsyke kamerat Arvid Nesse som ba om hjelp til hogsten, men i ettertid påsto Christensen at trærne sto på eiendommen til Tora og Christen Christensen.

Nesse døde for to år siden, og Christensen saksøkte Sunde for hogsten. Han krevde 172.900 kroner i erstatning for trærne. Tingretten mener det ikke kan stilles krav til Sunde om å sjekke eiendomsforholdene før hogst. Han stolte fullt og fast på Nesse, og sistnevnte var også med og anviste hvilke trær som skulle hogges. Retten fester også lit til at Nesse var en redelig person. Retten kan heller ikke se at Oddvar Sunde som bor like ved det lille hogstfeltet, kan ha hatt egennytte av hoggingen. Utsikten til havet har Sunde hatt hele tiden.

— Jeg er selvsagt skuffet over politi og rettsvesenet. Foreløpig har jeg ikke sett premissene for dommen, og kan derfor ikke si om vi vil anke til lagmannsretten, sier Christen Christensen. Han er også dømt til å betale saksomkostningene på 53.125 kroner.

— Jeg er veldig godt fornøyd, og dommen ble som vi hadde forventet. Befaringen her i Kårsbakk markerte det vi hevdet i retten, kommenterer Sunde.