KRISTIANSAND: — Ingen personer ble skadet i brannen. Den brøt ut i i en hybelleilighet i kjelleren, hvor ingen personer befant seg. Det er stor varmeutvikling på stedet og brannvesenet driver nå etterslukning i hybelen, som er totalskadet, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Se reportasje fra Hellemyr

Se bildeserie fra brannstedet— Vi fikk melding om brann i en kjeller og da de kom opp så stod flammene ut av vinduene i sokkeletasjen, forteller overbefal i Kristiansandsregionen brann og redning, Helge Zachariassen, til fvn.no.

Det var en stund uklart om det befant seg mennesker i boligen. Det var uklart hvor én person befant seg og røykdykkere fra Kristiansandsregionen brann og redning Kristiansand begynte derfor å gjennomsøke huset. Ambulanse og luftambulanse ble dessuten tilkalt.

— Det var veldig varmt og tungvint å komme inn. Vi fikk slukket ned litt og fikk gjennomsøkt hele huset med dykkere, sier Zachariassen.

To mannskapsbiler og en tankvogn fra brannvesenet i Kristiansand ble kalt ut til å delta. Dessuten ble en mannskapsbil fra Kristiansandsregionen brann og redning Søgne og Songdalen rekvirert for å etterslukke på stedet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Startet i kjelleren

Politiets innsatsleder bekrefter overfor fvn.no at brannen startet i en leilighet hvor det ikke var folk hjemme.

Eieren av huset hvor det brant forteller til fvn.no at han trodde at leieboeren i kjelleren lagde mat da det begynte å brenne. Da røyken begynte å komme gjennom gulvet, skjønte han at det ikke var matlaging på gang.

Han forteller at han løp ut og varslet så brannvesenet. Til fvn.no sier han at han er glad for at ingen ble skadet i brannen.

Store skader

Leiligheten i huset kjeller er totalskadet. Resten av huset har også fått betydelige skader.

— Hele sokkeletasjen er totalt utbrent, sier Zachariassen.

I rundt tre kvarter holdt brannmannskapene på med slukking av brannen. I flere timer vil fortsatt etterslukkingen pågå. Zachariassen forteller til fvn.no at slukkingen av brannen gikk svært greit, og gir mannskapene ros for innsatsen.

Politiet fikk melding fra brannvesenet klokken 11.13.

Se reportasje fra Hellemyr

Se bildeserie fra brannstedet

Det røyk kraftig fra huset. (Foto: Vegard Nekstad)