FARSUND: Det var tidligere i år at de to spisestedene i henholdsvis Lyngdal og Vanse ble ranet. De to mennene som nå er siktet skal ifølge Farsunds Avis være i 20-årene. En annen mann er tidligere blitt siktet i saken.

Mennene er foruten ranene av spisestedene også siktet for å ha ranet en bussjåfør i Farsund. En ung mann skal i slutten av 2008 ha tilstått ranet ved Snadderkiosken, men politiet ønsker ikke å kommentere om denne personen har bidratt til de nye siktelsene.

Det var 23. oktober i fjor at en sjåfør hos Sørlandsruta ble ranet tidlig på morgenen.

– Jeg kan bekrefte at to personer er siktet for det ranet. Det er de samme som også er siktet for ranene av Pit Stop og Snadderkiosken, sier politioverbetjent Øystein Grytten til Farsunds Avis.

Branndømt siktet

Den ene mannen (21) som nå er siktet for ran ble like før jul dømt for brannen i Meierigården i Lyngdal. Han ble pågrepet noen dager før rettssaken gikk for Lister tingrett, og møtte da med politivakt.

Politiet skal ha jobbet med en teori om at de tre ranene hadde en sammenheng.

– Selvsagt har det vært en av teoriene. Men vi har ikke jobbet blindt ut fra det. Det skjer imidlertid ikke så veldig mange væpnede ran, heldigvis. Derfor skal det noe til at mange ulike miljøer er involvert i så alvorlig kriminalitet, sier Grytten.