VENNESLA: Ifølge Agder politidistrikt og Agder statsadvokatembete skal mannen ved to forskjellige anledninger med få dagers mellomrom ha kommet med trussel.

Ifølge tiltalen skal mannen ha møtt opp klokken 03.00 natt til tirsdag 22. april i år ved en privatadresse i Vennesla sammen med en annen person.

Med en avsagd hagle skal han ha truet to personer i boligen til å gi fra seg et TV-apparat. De to skal dessuten ha blitt truet verbalt, blant annet med trusler om at våpenet skulle brukes om de ikke fulgte beskjedene de fikk.

Den ene av personene skal ha blitt truet til å skrive under et gjeldsbrev, hvor det kom fram at personen skulle betale et beløp hver måned. Personen ble dessuten truet til å skrive under på en kvittering for at han hadde gitt fra seg TV-apparatet frivillig.

To dager senere, torsdag 24. april rundt klokka 17.30, skal tiltalte ha tvunget en mann til å kjøre hjem til seg selv. Der skal mannen ha blitt slått i ansiktet med flat hånd, før han ble tvunget til å gi fra seg et stereo-anlegg.