KRISTIANSAND: Etter et trafikkuhell i Baneheitunnelen sent onsdag kveld mistet en personbil 4 — 5 liter olje. Oljesølet har satt sitt preg på trafikken også i dag.

Bilen kjørte i et kumlogg mellom 22.30 og 23 torsdag kveld, og skapte allerede da store trafikale problemer. Gjennom natta har det vært redusert ferdsel i tunnelen, og da rushtrafikken tok seg opp var problemene ikke ordnet.

— Vi var ute å la ut et oljeabsorberende stoff i tunnelen. En personbil mistet 4 - 5 liter olje, og når det blir trødd utover virker det som ganske mye, opplyser brannvakta ved Kristiansand brannvesen, til fvn.no.

Like etter klokken 08 stod trafikken fra bomstasjonen på Bjørndalssletta og gjennom tunnelen. Vegtrafikksentralen opplyser at entreprenøren NCC jobbet i tunnelen, og at den derfor var stengt.

— Det har ikke vært en ulykke i dag, men vi har fått beskjed om at et kjørefelt er stengt fordi de driver å sveise fast et kumlokk, forteller operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Austad forteller at det har vært problemer med et kumlokk i tunnelen det siste døgnet.

— Natt til i går måtte en patrulje sette på plass et kumlokk, sier operasjonslederen, som legger til at det oppstår når trafikken må svelges unna på bare ett felt.