OSLO: VG skriver i dag at en 34 år gammel mann tirsdag ble fjernet foran øynene på hundrevis av fotballspillende barn på Ekebergsletta i Oslo.

Les også: Dommer utvist fra Norway Cup

Mannen er identisk med den da 33 år gamle mannen som opererte på Sørlandet i fjor sommer. Den gang skapte han frykt i IK Gimletroll og Randesund IL, etter å blant annet ha nektet å fjerne seg fra Presteheia-banen.

— Vi mener det hadde vært best for alle om han hadde latt være å komme hit igjen, sa daglig leder i Gimletroll, Steinar Pettersen til Fædrelandsvennen den gang.

— Jeg er provosert over behandlingen jeg har fått her, og kommer derfor fortsatt til å gå opp og være her på Presteheia, kvitterte 33-åringen.

Oppgitt

Når Steinar Pettersen i IK Gimletroll får høre fra fvn.no at mannen igjen har dukket opp på idrettsbanen blir han oppgitt.

— At han ikke gir seg! Dette er ganske spesielt, og jeg forstår reaksjonen fra Frode Kyvåg og Norway Cup.

Pettersen og Gimletroll bad mannen om å fjerne seg fra Presteheia i fjor.

— Problemstillingen er at mannen ikke er dømt for noe, dermed er det ikke noe å gjøre med saken for politiet. Her har Kyvåg gjort som oss, og brukt sin rettighet til å si nei takk til en som ønsker å delta i fotballmiljøet

Les også: Nekter å fjerne seg

Spurte om å få være instruktør

Randesund IL sendte ut advarsel til byens idrettsklubber etter at mannen ville delta som instruktør i klubbens fotballskole.

— Mannen har hatt pedofilitiltale mot seg i Oslo, men er frikjent. Derfor skal ikke vi gå ut med pedofilianklager. Men det er underlig at en mann bruker falsk identitet for å trene smågutter, sa daglig leder Svein Tønnessen i Randesund IL til Fædrelandsvennen i fjor sommer.

Les også: Pedofili-frykt i fotballmiljøet

— Vi sjekket identiteten til mannen og den var korrekt. For politiet er dette en ikke-sak. Han har rett til å være på Ekeberg, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud Politistasjon til VG onsdag.