ARENDAL: En 36 år gammel mann, samt fem andre i alderen 17-19 år er siktet for å deltatt i mishandlingen av 67-åringen. 67-åringen ble funnet på Barbugåsjordet onsdag før skjærtorsdag med store skader.

— De er siktet for blant annet trusler og grov legemsbeskadigelse. Vi mener hovedmannen er en mann i tredveårene fra Arendal, og at fem andre i alderen 17-19 år var delaktige i mishandlingen, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til fvn.no.

36-åringen sitter nå varetektsfengslet ved Åna kretsfengsel i Rogaland. Neste uke går fengslingsfristen ut, og ifølge Reiersølmoen kommer politiet til å begjære mannen fengslet i nye fire uker.

Les også: Siktet for å ha skambanket 67-åring

67-åringen ble natt til onsdag før skjærtorsdag transportert til en bolig i Arendal mot sin vilje. I boligen skal han ha blitt mishandlet av de seks som nå er siktet for vold.

— De skal ha brukt både stokker, kniver og et strykejern, sier Reiersølmoen.

67-åringen ble hentet hjemme i sin egen bolig sent på kvelden tirsdag 18. mars, og deretter tvunget til boligen hvor han så ble mishandlet. Det er uklart hvor lenge mannen ble mishandlet.

På sykehus i fire uker

Etterpå ble 67-åringen kjørt til Barbugåsjordet hvor han ble etterlatt med store skader. Her skal han ha ligget hele natten, før han ble funnet rundt klokken halv sju på morgenen.

Han hadde blodutredelser i ansiktet, begge øynene var klistret igjen, og han hadde kutt i den ene armen som tydet på bruk av kniv. Mannen hadde også brennmerker på det ene låret.

67-åringen ble liggende på sykehuset i nesten fire uker som et resultat av mishandlingen.

— Han var påført brudd-, kutt- og brannskader. Brannskadene mener vi stammer fra strykejernet, sier Reiersølmoen.

Personen som politiet mener er hovedmannen er foreløpig ikke avhørt på nytt. Han nektet et hvert kjennskap til saken da han ble pågrepet og siktet 24. mars.

— Han vil bli transportert til Arendal mandag, og vi vil da gjennomføre et mer omfattende avhør av ham, sier Reiersølmoen.

- Skyldte penger

Ifølge Reiersølmoen har flere av de andre som var involvert tilstått. Motivet for mishandlingen skal være at 67-åringen skylder penger.

— Det er for så vidt litt uenighet om akkurat det. 67-åringen nekter for at han skylder penger, men vi mener mishandlingen trolig skjedde i forbindelse med inndriving av gjeld, sier Reiersølmoen.

Ifølge politibetjent Marit Buaas ved voldsavsnittet i Arendal skal det dreie som uenighet om et oppgjør på et par tusen kroner.

— Det skal ikke være noe stort beløp. Opplysningene vi har fått tyder på at det skal dreie seg en uoverensstemmelse i forbindelse med kjøp og salg av gjenstander mellom 67-åringen og en bekjent av ham som er fengslet, sier Buaas til fvn.no.

Den antatte hovedmannen er ifølge Reiersølmoen tidligere dømt for over 30 lovbrudd.

— Han har flere dommer på seg fra før, også for vold, sier han.