KRISTIANSAND/ÅLESUND: Kåringen fant sted under mediebedriftenes årlige landsforeningsmøte i Ålesund. I konkurranse med 23 andre lokal-tv-stasjoner stakk fvntv av med den gjeveste prisen, og ble kåret til årets lokal-tv-stasjon 2007. — Grunnen til at fvntv vant prisen var den vellykkede omleggingen fra TVSør til fvntv høsten 2007, sier Tor Mjaaland til fvn.no.

Mjaaland har i mange år vært daglig leder og direktør i tv-selskapet TVSør, og er nå mediesjef i mediehuset Fædrelandsvennen.

Han mottok på vegne av mediehuset prisen i Ålesund. Etter omleggingen høsten 2007 har fvntvs seertall og inntekter økt. Den vellykkede markedsføringskampanjen under omleggingen fra TVSør til fvntv ble også sett på som viktig av juryen.

Se dagens sending fra fvntv her!

Det var en stolt mediesjef som lot seg intervjue etter at seieren var et faktum.

— Det er veldig moro at fvntv nå har vunnet denne kåringen, og det viser at vi har utrolig flinke og entusiastiske medarbeidere. Videre viser det også at samarbeidet i mediehuset har tilført tv-stasjonen viktige kvaliteter og ressurser, sier Mjaaland.

Han tror prisen vil føre til at fvntv bare vil bli bedre i tiden som kommer.

— Dette vil inspirere til videre jobbing for å lage god lokal-tv. Og jeg tror også at denne prisen er viktig for alle våre kunder som bruker lokal-tv som markedsføringsapparat, forteller mediesjefen.

Fvntv var som en av tre kandidater nominert i klassene årets reportasje og åpen klasse uten å gå til topps.

— Men det var jo hyggelig at det var den tidligere TVSør-reporteren, nå ansatt i Aftenposten, Christian Thorkildsen, som stakk av med prisen for årets beste reportasje i lokal-tv/web-tv, sier Tor Mjaaland.

Her er begrunnelsen fra juryen:

Årets lokal-TV stasjon 2007: Årets lokal-TV stasjon endret navn i 2007 og har utmerket seg sterkt ved å heve seg fra en delt 6. plass til en 2. plass på seerstatistikken 4. kvartal 2007. De fleste som har endret navn har rast på seerstatistikken, men ikke årets lokal-tv TV stasjon. Fra 2003 og frem til 2007 har stasjonen hatt en av landets beste inntektsøkninger, og i 2007 førte det til at stasjonen kom blant de stasjonene som får desidert best betalt pr. seer i reklamemarkedet. I 2006 ble en av stasjonens nyhetsankere kåret til årets programleder, og stasjonen er i 2007 nominert i både reportasje og nyhetsklassen.