LILLESAND: — Egentlig har jeg jo vært her ett år lenger enn tenkt, spøkte Aglen da nyheten ble sluppet på en hasteinnkalt pressekonferanse på ordfører Arne Thomassens kontor onsdag ettermiddag. Aglen peker på at han for syv år siden ble ansatt på seks års åremål.

Det er ingen dramatikk i dette. Det har vært syv fantastiske år, og jeg tror aldri jeg har lært så mye i løpet av syv år noe annet sted, sa Aglen og pekte på at syv år i samme jobb for han er ny personlig rekord.

Aglen kommer fra Forsvaret, og har jobbet med ledelse og organisasjonsutvikling hele sitt yrkesaktive liv. Etter 14 år i med omflakkende liv i mange forsvarjobber, kom han til Vennesla hvor han var innom fire jobber på fem år. Etter det gikk han til stilling som bydelssjef i Randesund og Tveit i Kristiansand kommune, hvor han ble i fem år.

I sin karriere i det offentlige har han bidratt til å rasjonalisere bort de fleste stillinger han har sittet i – bortsett fra den siste i Lillesand, som er lovpålagt!

– Halvard har gjort en fantastisk jobb for oss. Vi ønsker ham all lykke til. Men dette er en veldig trist dag for Lillesand kommune, sa Thomassen og pekte også på den tette og gode kontakten han selv har hatt med ham i fem år. Og varaordfører Tor Audun Danielsen trekker frem at Aglen i forhold til å være en lojal rådmann som har vært flink til å fange politiske signaler, også har vært god på å bygge lagånd og god stemning i den kommunale organisasjonen.

Thomassen peker på at Aglen har hatt tøffe tak: Kommunen hadde lagt bak seg tøffe kutt da han overtok, og gikk i gang med nye rett etter. Nå konstaterer ordfører at mens andre kommuner står overfor dramatiske kutt, så er utfordringene mindre i Lillesand – selv om de er tydelig til stede også her.

Aglen rekker å legge frem årsbudsjett for 2009 før han slutter til jul, og sånn sett er tidspunktet ikke det verste når først galt skulle være, påpeker ordfører.

Ordfører Thomassen sier formannskapet får saken om jakten på Aglens etterfølger på bordet midt i neste uke. Han regner med de må bruke et firma for å velge ut ny toppsjef.

Dale+Bang ble etablert 1. august 2001 av Erik Dale og Arne Chr Bang med tre medarbeidere. I dag er de 38. De har kontorer i Kristiansand, Arendal og Oslo. Dale+Bang er organisert som et konsern med datterselskaper innen reklame, eiendomskommunikasjon, digitale medier og PR.

Dale+Bang ledes av tidligere Dagbladet-redaktør Eivind Ljøstad, og har rekruttert en rekke medarbeidere fra mediebransjen de siste årene.