• Ann-Helen Karlsen, kalt «Lena» av venner, ble meldt savnet til politiet 14. april i 2005. Lillesandskvinnen hadde da vært savnet siden 6. mars samme år, og ble sist sett i Stavanger/Tananger-området. To dager før hun forsvant var hun sammen med sin mor i Stavanger. Moren returnerte til Kristiansand, mens 35-åringen ble igjen i Stavanger. Karlsen skal ha opplyst at hun skulle treffe venner før hun dro hjem.

  • Den ene søsteren til 35-åringen var tidlig ute med å kritisere politiets manglende innsats i å finne 35-åringen. Familien beskyldte politiet for å ikke prioritere saken fordi Ann-Helen Karlsen slet med rusproblemer.

  • Etter hvert som etterforskningen skred fram fryktet både politiet og familien at kvinnen kunne være utsatt for en kriminell handling, og saken ble deretter etterforsket som en drapssak.

  • Forsvinningssaken ble først tatt ordentlig tak i november 2005. Da overtok Rogaland politidistrikt saken i fra Agder politidistrikt. Politiet starte i denne perioden flere søk i Tananger-området. Det ble blant annet søkt med hunder, dykkere og bakkemannskap. I tillegg gikk folk manngard i området for å finne kvinnen. Men ingen søk ga resultater.

  • En periode jobbet 10-15 etterforskere med saken i Rogaland politidistrikt i tillegg til mannskaper fra Agder. Over 80 personer er avhørt så langt i forsvinningssaken.

  • Etter at etterforskningen hadde pågått en tid avhørte politiet en tidligere samboer av 35-åringen som skal ha vært i samme hus som Karlsen den siste natten hun ble observert. Mannen som nå er 36 år, og Karlsen har et barn sammen. Ifølge Dagbladet skal også Karlsen ha sendt og mottatt sms fra mannen like før hun forsvant. Mannen hevdet umiddelbart sin uskyld, og sa han ikke hadde noe med forsvinningen å gjøre.

  • I midten av desember 2005 uttalte politiinspektør Ernst K. Rossebø at «Lena»-saken var fryktelig vanskelig. Spesielt fordi det er få spor i saken, og at det har kommet inn ytterst få tips.

  • I februar 2006 besluttet politiet i Rogaland å avslutte etterforskningen i Ann-Helen Karlsen-saken. Årsaken var at politiet mente de ikke hadde nok opplysninger til å jobbe videre med saken.

  • I mars i år ble saken igjen belyst i mediene da «Etterlyst» på TV-kanalen Viasat4 omtalte saken. Familiemedlemmer ville at saken skulle komme opp igjen fordi de ønsket svar på hva som egentlig hadde hendt med «Lena». Men tipsene uteble

  • Den savnede kvinnen er født og oppvokst i Lillesand, men bodde i Søgne da hun ble meldt savnet. Trebarnsmoren er 162 centimeter høy, slank, har langt bølget, mørkt brunlig hår og snakker sørlandsdialekt.