KRISTIANSAND: Alle de åtte fra Konsmo, som etter hvert gikk løs på de tre fra Kvinesdal i to omganger, er dømt for legemsfornærmelser og legemsbeskadigelse. Guttene er kamerater, og er i dag i alderen fra 18 til 23 år. Gjengslagsmålet skjedde i februar 2007, og noen av de som var med bare da bare 16 år.

Les også: Åtte tiltalt for hevnvold

Det hele startet da en jente som satt i bilen til de tre fra Kvinesdal fikk en sms fra en gutt i Audnedal. Jenta avtale med gutten å treffes slik at hun kunne få sagt klart fra at nå måtte han stoppe med å sende meldinger.

Da bilen med kvindølene kom frem, ble gutten som sendte sms tatt fatt i og presset opp mot veggen. En bil med noen fra kameratgjengen i Konsmo kom forbi, og hørte gutten rope om hjelp. Det var opptakten til at en av kvindølene fikk et knyttneveslag i ansiktet. Deretter kjørte kvindølene bort.

Gjengen fra Konsmo mobiliserte i mellomtiden resten av kameratgjengen som var i Mandal. De returnerte straks til hjembygda.

Jenta som hadde fått uønsket sms ville gjerne snakke ut med senderen, og de avtale igjen å møtes. Denne gang ved bilcrossbanen i Øydneskleiv.

Her braket gjengene sammen på nytt. En kvindøl klarte å stikke av. De to andre ble sparket og slått slik at tenner forsvant og blodet fløt. Den ene falt også om bevisstløs i en kobling av vold og alkohol.

En pappa som kom til unnsetning fikk steinet bilen sin.

Kristiansand tingrett har dømt samtlige audnedøler for voldsbruken og skadeverket på bilen. Noen er dømt for legemsfornærmelser, andre for den mer alvorlige bestemmelsen om legemsbeskadigelse. Samtlige må solidarisk står til ansvar for å betale flere tusen i erstatning.

Den som var mest toneangivense i gjengoppgjøret fikk 90 dagers ubetinget fengsel. Videre ble det 45, 21 og 14 dager på tre andre. Retten fant at tre av de tiltalte kunne få betinget fengsel mellom 21 og 30 dager, mens den åttende fikk en bot på 5.000 kroner.

«Det er bare tilfeldigheter som har medført at ingen av de fornærmede ble alvorlig skadet ved voldsutøvelsen. Voldskriminalitet i ungdomsmiljøet og da særlig i forbindelse med gjengslagsmål, skal det slås hardt ned på», skriver retten i sine premisser.