KRISTIANSAND: — Vi fikk telefon fra flere sjokkerte bilister som holdt på å kjøre på mannen, forteller operasjonsleder Ove Austenaa.

Ifølge politiet gikk mannen og samlet flasker langs midtdeleren som strekker seg noen kilometer fra Rosseland i retning Søgne på E 39. Politiet fikk den første meldingen omkring klokken 19. Politiet reiste sporenstreks til stedet, og fikk ledet mannen bort i fra veibanen. Han hadde på seg mørke klær, og var derfor vanskelig å se.

— Tjenestemennene snakket hardt til mannen, og ila ham et forelegg på 900 kroner. Det er helt ulovlig for fotgjengere å bevege seg i veibanen på denne strekningen, sier Austenaa.

48-åringen bor i Kristiansand.

**KRISTIANSAND: Kjørte uten førerkort

14.58** Politiet i Kristiansand stoppet tirsdag ettermiddag en bilist på Ålefjærveien. Det viste seg at personen kjørte uten gyldig førerkort.

**KRISTIANSAND: Innbrudd i båt

15.00** Tyver har i løpet av de siste 14 dagene brutt seg inn i en fritidsbåt som står lagret i Kongshavn i Randesund. Tyvene har tatt seg inn i båten ved å bryte opp ei takluke.

**ARENDAL: Stjal pallegaffel fra bedrift

15.22** Tyver har stjålet en pallegaffel fra en bedrift på Lindtveit ved Rykene.

**MANDAL: Stjal bilnøkler

16.00** Mens bilen stod og svev på tomgang, snek en tyv seg inn i førersetet og nappet ut bilnøklene. Dette skjedde i Langgata i Mandal tirsdag ettermiddag. Det var eieren som meldte i fra til politiet.