KRISTIANSAND: – En av våre medarbeidere oppsøkte adressen han angivelig skulle bo på. Han ble nesten påkjørt av svindleren i bilen, forteller daglig leder hos Hertz Kristiansand, Svein Andersen, til fvn.no.

Politiet rykket ut klokken 17.42 og stilte mannsterke på stedet i Epleveien på Hånes kort tid senere. Mannen ble pågrepet ved siden av utleieselskapets bil, en Volvo XC90. Bilen har en prislapp på rundt 800.000 kroner.

– Vi fikk tilbake bilen ganske uskadet, men han har fjernet kjennemerkene fra Hertz. Det tyder på at han kanskje ville forsøke å komme seg ubemerket ut av landet, sier Andersen.

Mannen er tidligere anmeldt for et lignende forhold. Den gang forsvant en bil som ikke var like mye verdt fra AVIS. Anmeldelsen og påtalebegjæringen ble etter det fvn.no kjenner til trukket da bilutleiefirmaet fikk tilbake bilen som var svindlet fra dem.

Leverte bilen på reparasjon

Hertz Kjevik leverte ut den rådyre bilen onsdag 4. februar. Den skal da ha vært i perfekt stand, men mandag denne uken måtte bilen på verksted. I løpet av helga var firehjulstrekket i bilen ødelagt, og personen som har erkjent svindelen leverte bilen inn hos Bilforum Sør i Sørlandsparken.

– En kaldere fisk har jeg aldri møtt. Svindleren leverte bilen til reparasjon, fikk en lånebil til 700.000 kroner og hentet bilen sin igjen en stund senere, forteller Einar Valvik hos Bilforum Sør.

Firmaet fikk ikke mistanke til mannen da han ba om lånebil. Hos firmaet omtales mannen som særdeles veltalende og Valvik forteller til fvn.no at han tenkte mannen var en av de mange velstående som jobber i oljebransjen.

Da politiet pågrep svindleren onsdag ettermiddag, måtte Volvoen rett tilbake på verksted. Nok en gang var firehjulstrekket på bilen ødelagt.

Erkjenner svindelen

Politiet var torsdag sparsommelig med konkrete opplysninger om den siktede mannens versjon, men bekrefter at han var klar over at han begikk lovbrudd.

Kilder fvn.no har vært i kontakt med forteller at mannen skal ha presentert falsk firmaattest og etter sperret kredittkort. Heller ikke gyldig førerkort kunne han presentere hos utleiefirmaene AVIS, Budget og Hertz.

– Bilen ble leid ut til en person som angivelig eide et firma. Det viser seg at den ble leid på falske premisser, forteller Jan Nesland, fungerende stasjonssjef ved Randesund politistasjon, til fvn.no.

Mannen ble sluppet på frifot etter å ha blitt avhørt om forholdet.