KRISTIANSAND: Episoden fant sted i Seljord i Telemark og gjerningsmannen var en 26-åring fra Songdalen.

Ifølge tiltalebeslutningen skal mannen ha rettet gjentatte slag mot offerets ansikt, slik at mannen ble påført flere brudd i ansiktet og mistet flere tenner.

Saken ble behandlet som tilståelsessak i Kristiansand tingrett tirsdag denne uken og det kom da fram at 26-åringen skal ha ment at slagene var selvforsvar etter at hans venninne ble fornærmet.

Ikke nødverge

Retten mente at voldsskadene på offeret ikke var forenelig med skader som er resultat av nødverge. 26-åringen erkjente selv at han hadde slått til mannen og retten konkluderte med at han hadde handlet forsettelig.

I tillegg til skadene offeret ble påført i ansiktsregionen, så skal songdølen også ha knust ruta i inngangsdøren til offeret. Aktor la ned ønske om fengsel i 120 dager for 26-åringen, mens den tiltalte mannen selv ønsket betinget fengsel eller samfunnsstraff.

Strafferabatt for tilståelse

Retten, bestående av tingrettsdommer Per O. Refsalen, støtten ingen av partene, og konkluderte med at mannen skal sone en ubetinget fengselsstraff på 90 dager. Hadde han ikke tilstått slagene, ville kostnadene for samfunnet blitt høyere og straffen ville blitt minimum 30 dager lenger.

26-åringen, som tidligere ikke er straffedømt, kan anke dommen innen to uker.

Foto: Vegard Nekstad