LISTER: Kritikken mot kommunenes vedtak og det utbygde motorsportanlegget kommer frem i et brev som er sendt til Farsund kommune, melder Farsunds Avis .

I strid med kommuneplan

Vernemyndighetene viser til at området hvor banen nå ligger ikke er tydelig avgrenset med reguleringsgrense. I kommunedelplanen for fly— og næringsparken, som forelå i 1998, ble området vedtatt som byggeområde for håndverk/ service med krav om bebyggelsesplan før utbygging. Tillatt tomteutnyttelse ble satt til 30 prosent.

— Eksisterende gokartbane er slik sett allerede etablert i strid med gjeldene kommuneplan. Da vi heller ikke har hatt noen søknad til uttalelse om dispensasjon fra kommunedelplanen, må eksisterende anlegg anses som ulovlig. Vi må derfor se bort fra at banene allerede er etablert, skriver miljøvernavdelingen, ifølge Farsunds Avis, i sin uttalelse.

Verneområder

Det skal også ha kommet klager på støyen fra motorsportanlegget fra naboer, og miljøvernavdelingen påpeker selv at nærheten til verneområder er et problem. Vernemyndigheten trekker blant annet frem at gokartbanene ligger i nærheten av Slevdalsvann naturreservat. Vernebestemmelsene for naturreservatet har strenge føringer med blant annet forbud mot motorferdsel på land.

— Det bør derfor vises varsomhet med å etablere motorbane nær reservatet, påpeker miljøvernavdelingen.

Innsigelse

På bakgrunn av dette tar de til orde for at det foretas en støyfaglig vurdering hvor man ser på konsekvensene for fuglelivet og naturreservatet i området.

— Dersom støyutredningene viser uakseptable konsekvenser for naturreservatet, og det ikke kan gjennomføres avbøtende tiltak, må avdelingen vurdere å reise innsigelse, fremgår det videre av miljøvernavdelingens uttalelse.