Som en av sine hovedprioriteringer i budsjettforhandlingene vil nemlig KrF foreslå gratis buss til og fra Vågsbygd i morgen— og ettermidagsrushet.

Miljø og mindre kø

I påvente av ny Vågsbygdvei jobbes det med flere tiltak for å redusere køproblemene på veien. Et av disse tiltakene er gratis buss, som KrF håper å få med resten av bystyret på.

Jørgen Kristiansen, leder i KrF i Kristiansand, er mannen som har vært initiativtaker for å få prøveordningen med på KrFs forslag til kommunebudsjett. Mandag kveld ble forslaget vedtatt i partigruppen.

— Tidligere har vi hatt det med i programmet, men nå ble det vedtatt å legge av penger til prøveordningen også. Vi vil ha et prøveprosjekt på Vågsbygdveien. Da får vi sett hvor mange som vil benytte seg av et slikt tilbud, vi vil også få redusert køen for en periode, og så har du miljøaspektet ved at færre tar bilen, sier Kristiansen.

Prøvd flere steder

Han har vært i kontakt med hele 105 byer i Nord-Europa. Gratis buss er prøvd mange steder, med forskjellige erfaringer.

— Det er haugevis av byer i Norden som har prøvd dette. Bare i Danmark er det 20 kommuner som har prøvd gratis buss, så nå bør Kristiansand ta kontakt med noen av disse for å høre om deres erfaringer, sier Kristiansen.

Areal og Transportutvalget for Kristiansands-regionen (ATP-utvalget) avviste et forsøk med gratisbuss i siste møte, men nå håper altså Kristiansen på å få med resten av bystyret på å bruke penger på en prøveordning med gratis buss, og få en rapport på forsøket i etterkant.